RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ja til tilpasset læring

nnBarratt Dues musikkinstitutt og Norges Musikkhøgskole har tatt til orde for et særskilt spesialtilbud for unge musikktalenter i flere år.

I forrige uke fikk de gehør i Rådhuset, da det ble det gjort kjent at Byrådet i Oslo ønsker å legge til rette for et spesialtilbud i musikkundervisning ved Majorstuen skole, og reaksjonene fra opposisjonen har følgelig ikke latt vente på seg.

nnI Kunnskapsløftet åpner regjeringen for at ungdomsskoleelever med et spesielt talent innenfor realfag kan lese pensum for videregående skole. Vi er enig med skolebyråd Torger Ødegaard, som mener at dette også bør overføres til kulturfeltet. Men: når tilbudet bevisst fremstilles som "eliteklasser i musikk" fra byrådets side, er det ikke overraskende at opposisjonspolitikere reagerer.Begrepsbruken fører med seg en forutsigbar debatt, som er sterkt farget av de ulike partienes ideologiske føringer.

nnRuseløkka skole har hatt et liknende tilbud i samarbeid med Nasjonalballetten siden høsten 2008. Som følge av ballettsatsningen på Ruseløkka vil Oslo kommune legge grunnlaget for at vi kan se norske ballettdansere i Bjørvikas høyborg. Det kan vel ikke sies å være noen uting?

nnÅ, joda: Da byrådet åpnet for ballettsatsningen på Ruseløkka fikk de både Fylkesmannen og Utdanningsdirektoratet på nakken. Etter at det ble kjent at Majorstuen vil få særskilte musikklasser til neste år, har ikke reaksjonene latt vente på seg; Tilbudet bryter med ideen om enhetsskolen, og kan i ytterste konsekvens stride mot opplæringsloven, insinuerer statssekretær ved Kunnskapsdepartementet Lisbeth Rugtvedt. Dette eksemplifiserer problemet i den skolepolitiske debatten - deter i stor grad prinsippielle spørsmål som diskuteres, ikke hva forslagene som utløser debatten egentlig innebærer. Tilbudet kan fort komme i skyggen av den prinsippielle diskusjonen.

nnDet virker som om rektor ved Norges Musikkhøgskole Eirik Birkeland har skjønt dette, da han i dagens avis uttaler at han er skeptisk til fremstillingen av dette som rene eliteklasser. – Vi velger å se dette som et fordypningstilbud for barn og unge som har en spesiell interesse for musikk, sier han. Hadde også politikerne gått frem slik hadde viunngått at debattene blir rene slag om å kunne slå politisk m ynt på en sak, ved å fremheve de ideologiske stridslinjene mellom de ulike partiene.Etter at det ble kjent at Majorstuen vil få særskilte musikklasser, har ikke reaksjonene latt vente på seg

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere