Gå til sidens hovedinnhold

Ja til utbygging av Engebråten

Venstre har bestemt seg. Det er på tide å bygge ut Engebråten!

KJELSÅS: Skolebehovsplanen behandles av bystyrepolitkerne i slutten av januar neste år, men Venstre på vippen har allerede bestemt seg.

– Skolen må bygges ut så snart som mulig, vi kan ikke fortsette med bare flere og flere brakker. I forslaget vil Venstre også ta med at Oslo bystyre nå formelt må vedta at skolen er og forblir "stor" – med rundt 700 elever. Dette har nå vært en diskusjon nesten siden skolen sto ferdig på begynnelsen av 90-tallet. Nå må det handling til. Skolen har jo også gjennom disse årene bevist at den kan fungere som en stor skole - både faglig og sosialt, sier nestleder av bystyrets kultur- og utdanningskomité, Kjell Veivåg (V).

Han har et godt håp om å få flertallet med på forslaget, og kanskje kan det bygges i allerede i 2011,

FAU-leder ved Engebråten, Ola Ringsaker, er bare blid.

– Vi kan jo ikke være annet enn glade for Venstres forslag om permanent utbygging av skolen. Dette har vært en kampsak i mange år, og mange har vært med å jobbet for permanent utbygging; tidligere FAU'er, driftsstyret, skoleledelsen og Foreldreaksjonen har lagt ned mye systematisk arbeid i denne saken, og alle fortjener sin rettmessige del av æren for at drømmen nå kan bli virkelighet. Brakker er ikke tilfredsstillende, og stengingen av én av de for kort tid tilbake på grunn av blant annet altfor dårlig inneklima sier jo også sitt, ifølge en veldig fornøyd Ringsaker – les hele brakkesaken på www.nab.no.

Ullevål gjenstår

Veivåg synes forøvrig at Nordre Aker skole-puslespillet nå begynner å komme på plass. Kjelsås blir bygget ut, Grefsen barneskole er på gang, Grefsen vgs blir ungdomsskole, Nydalen vgs er under bygging, og Tåsen er snart på plass. Og helt ny bydelsskole er også under planlegging.

– Det som nå gjenstår er Ullevål skole, og vi må før skolebehovsplanen skal vedtas ta noen runder til når det gjelder den foreslåtte tomten i Ullevålsalléen. Kultur- og utdaningskomiteen har heller ikke helt sluppet tanken om tomten i Claus Borchsvei som skoleformål, sier Veivåg, som også legger til at forslag om permanent utbygging av Engebråten er helt uavhengig av Utdanningsetatens utspill om midlertidig 4-årig brakkeskole i området i forbindelse med oppussingen av skolene på Grefsen og Kjelsås. I den anledning er både Myrerjordet og Engebråten nevnt som mulig lokasjon.

Midlertidig skole

– Det er uansett et utspill som ikke har noe med neste års skolebehovsplan å gjøre. Likevel, midlertidige tiltak er nødvendigvis ikke noe bystyrepolitikerne må gjøre vedtak om. Men jeg regner i så måte med at vi blir grundig orientert om utviklingen etter Utdanningsetatens utspill, både på sentralt og lokalt nivå, avslutter Veivåg.NB! Lurer du på hvordan det kan bli på Myrerjordet hvis Utdaningsetatens forslag blir en realitet? Se illustrasjonene på www.nab.no.

Reklame

Salg: 10 bukser du kan bruke på løpetur eller hjemme