RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ja til videre drift av Bygdøy ridesenter

Oslo FrPs årsmøte 13, februar 2010 - Nedenstående resolusjon ble enstemmig vedtatt og videresendt Stortingsgruppen og bystyregruppen.

Hans Majestet Kong Harald ga i 2004 store deler av Kongsgården i gave til det norske folk, og Norsk Folkemuseum ble valgt til å utøve forvaltningsansvar og forvaltning.

Forut for denne overrekkelsen fikk Kongen reist et nytt og moderne ridesenter på den aktuelle eiendommen, hvor det ble særlig tilrettelagt for handicappede og bevegelseshemmede. Da ridesenteret på Skøyen ble lagt ned i 2002/2003 gav Kongen også hus til deres hester og ryttere. Det er vanskelig å oppfatte at dette ble utført med en annen intensjon enn videre drift av ridesenteret.

Dagens ridesenter har fasiliteter for både terapi- og handicapridning og representerer således et fritids- og aktivitetstilbud for byens ungdom og et flott miljø der ulike grupper mennesker med ulik type forutsetning møtes. Det er en god samfunnsinvestering å støtte opp om slike ensidig positive aktiviteter.

Det vil utvilsomt være berikende å opprettholde ridesenteret som en møteplass og brobygger mellom mennesker med ulike behov og forutsetninger. Dette blir et spørsmål om hva Bygdøy skal være for hovedstadens innbyggere.

Fylkesårsmøtet i Oslo FrP oppfordrer Stortingsgruppen til å arbeide for at Ridesenteret fortsatt blir værende på Bygdøy, alternativt at Bystyregruppen finner egnet alternativ som tilfredsstiller ridesenterets behov til lokalisering og fasiliteter.

Hans Høegh Henrichsen

Frogner Frp

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere