RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ja, vi elsker «Pølsa»!

Mandag kveld fikk de norske langrennsherrene sitt første gull i dette OL. Jubelen sto i taket i de tusen hjem, og ekstra høyt ble det nok jublet i de drøyt 50.000 hjemmene i Groruddalen. Vi som har fulgt Øystein «Pølsa» Pettersen over tid, har lenge sett en langrennsløper som har hatt storformen inne, men blitt stoppet av sykdom og uhell. Det er lett å glede seg over Petter Northugs revansje, men for oss i Groruddalen er det like stort å endelig få se «Pølsa» lykkes – og det når det gjelder aller mest.

Og Øystein Pettersen er en fyr det er lett å dele gleden med. 26-åringen fra Brobekk brukte mye av seiersintervjuet på NRK til å takke lagkamerat Ola Vigen Hattestad, som sa fra seg plassen på laget grunnet dårlig form. «Pølsa» svarte med å dele gullmedaljen med både Vigen Hattestad og resten av sprintlandslaget.

Deretter var det bare smil og glede fra Øystein Pettersen, og som vanlig passet han på å fortelle alle tv-seerne hvor han kommer fra. Sitatet «Det er ikke mange småkriminelle snowboardere fra Groruddalen som er olympisk mester i langrenn» kommer til å bli husket.

Og dette er ikke første gang Øystein Pettersen har vist hvor han hører hjemme. Da Lillomarka Skiklubb ble startet for få år siden, var «Pølsa» kjapp til å melde overgang fra Bækkelagets SK til den nye klubben fra hjemstedet. Kort tid etterpå var «Pølsa» å se på dugnad i Arena Lillomarka, sammen med blant andre ordfører Fabian Stang. Dette var kort tid etter ordførerens uttalelser om at østkantfolk må gå mer på tur, og «Pølsa» var kjapp til å tale østkantens sak, før han og ordføreren sammen gikk løs på dugnadsarbeidet i Lillomarka.

Tirsdag kom Fabian Stang med sine gratulasjoner til OL-vinneren og klubben hans. – Vi trenger alle forbilder og «Pølsa» er et utmerket eksempel på en flott sportsmann, som yngre utøvere kan se opp til, skrev ordføreren i sin gratulasjonsmelding. Dette og mye mer om OL-gullet kan du lese mer om på våre nettsider www.lokalavisen.no!

Øystein Pettersen er tydelig stolt over å være fra Groruddalen. Og Groruddalen er stolt av deg også, «Pølsa». Gratulerer som olympisk mester!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere