Gå til sidens hovedinnhold

Ja- vi ønsker kulturhus

Politikerne i bydelen er positive til kulturhuset. Sv vil nå kjempe for Frogner Tegneskoles initiativ.

SKILLEBEKK: I forrige utgave skrev Lokalavisen om privatpersoner som har satt hjulene i sving for et kulturhus i bydelen. Elise Marteens, Bjarte Ulfstein og Neven Fuchs ønsker å gjøre om det gamle huset i Munkedammsveien 92 til et kulturhus for store og små.

Bydelsutvalgets sittende leder, Bjarne Ødeggard, bekrefter at han er positiv til forslaget.

Ja, jeg er positiv til forslaget om dette kulturhuset, men nå har det jo kommet opp flere ønsker fra initiativtakerne, blant annet glass containeren, så vi får se hva det blir til, sier han og legger til at dette skal behandles i bydelsutvalget.


Begeistret

For å si det enkelt, jeg er begeistret for forslaget, sier Erna Kahlbom, SV. Hun ønsker å jobber for at initiativtakerne får forslaget igjennom og er positiv til engasjementet.

Dette kan jo bli et sted der generasjoner møtes. Med tanke på den planlagte barneparken på Tinker'n er forslaget også godt. Dette er jo en mulighet hvor barna kan komme i kontakt med kultur gjennom lek. Å få utnyttet det området på en slik måte hadde vært fantastisk, fortsetter Kahlbom.

Hun mottok en mail fra initiativtakerne om prosjektet. Denne ble lest med stor iver og Kahlbom sendte den videre til andre SV'ere som også reagerte positivt. Nå vil Kahlbom ha mer "kjøtt på beinet".

Det første er at jeg må snakket med Martens og de andre. Deretter må ulike instanser og aktører som er involvert i området kontaktes. Dette er noe jeg vil kjempe for, sier Kahlbom, som mener at området kan bli en kulturell perle.


Bør lyses ut

Selv om Bjarne Ødegaard er positiv, mener likevel at portnerboligen må lyses ut, slik at andre aktører kan komme med forslag.

Vi kan jo ikke bare gi dette huset til de som er mest frempå. Det er viktig at alle får muligheten til å legge frem forslag. Ikke alle vet om lokalene engang, sier Ødegaard, som legger til at han har tro på at bydelen trenger et kulturhus.

Det er ledig plass i boligen og det bør benyttes. Jeg har tro på kulturhuset, men for rettferdighetens skyld må det lyses ut uansett, kommenterer han.

Ødegaard tror ikke det vil være noe problem med å kombinere den planlagte barneparken med et slikt forslag.

Det byr ikke på problemer, kommenterer han.

Reklame

Morsdag og valentine: Nå er det tilbud på blomster levert på døra