*Nettavisen* Nyheter.

Jacobsen vraket fra første OL-renn

Astrid Uhrenholdt Jacobsen under VM-springen i Val di Fiemme i fjor. Nå kan sprinten fort bli hennes første OL-sjanse også i år. Foto: Foto: Terje Pedersen, ANB

Heming-løperen Astrid Uhrenholdt Jacobsen får ikke gå åpningsdistansen i OL.

RIS / ITALIA: I dag ble laget på 15 kilometer skiathlon i OL offentliggjort på et pressemøte i Italia. Selvskrevne Marit Bjørgen og Therese Johaug får med seg Kristin Størmer Steira og Heidi Weng på åpningsdistansen.

Dermed må Astrid Uhrenholdt Jacobsen se 15-kilometeren fra tribunen, selv om hun slo Weng på samme distanse i NM tidligere i januar. Rennet ble vunnet av Kristin Størmer Steira, og det kan ha vært utslagsgivende for OL-uttaket.

– Det var jevnt og et vrient valg. Jeg har brukt god tid og sett på resultatene fra siste NM og historikken fra denne type renn, sier landslagstrener Egil Kristiansen til NTB.

Uttaket er det samme som i VM i fjor, da Jacobsen heller var innstilt på å gå sprintstafett enn skiathlon.

Gråtkvalt

Astrid Uhrenholdt Jacobsen selv er ifølge NRK svært skuffet over uttaket.

– Jeg forstår det rett og slett ikke. Jeg slo Heidi Weng i Tour de Ski, der det er etapper både i klassisk og fristil. Og jeg slo henne på denne distansen i NM, til tross for at jeg var sliten etter touren og gikk dårlig. Jeg forstår det ikke, sier en gråtkvalt Jacobsen til nrk.no.

Hun får støtte av NRK-eksport Torgeir Bjørn, som selv trodde Astrid Jacobsen skulle vært tredjevalg på blokka etter Bjørgen og Johaug.

– Astrid ville vært en medaljekandidat, så hun har lov til å være skuffet. Det er prisen å betale for å være på et så godt lag, sier Bjørn til nrk.no.

Stafett-håp

Astrid Uhrenholdt Jacobsen har uansett gode muligheter til å få gå flere renn i OL. Heming-løperen har hatt en god sesong og ble nummer to i Tour de Ski, etter å ha ledet lenge underveis.

I NM på Lillehammer tok Jacobsen dessuten gull i sitt niende norgesmesterskap på rad, denne gang i stafett med lagvenninnene i Heming. Astrid Uhrenholdt Jacobsen er også høyaktuell for en plass på det norske stafettlaget i OL.

OL i Sotsji starter fredag 7. februar. 15-kilometeren går dagen etter. Se hele OL-programmet her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag