*Nettavisen* Nyheter.

Jager overgriper i Oslo vest

JAKTER OVERGRIPER: Politiet jakter på en mann som skal ha befølt flere skolejenter i Oslo vest mandag. ARKIVFOTO Foto: ILLUSTRASJONSFOTO

En mann skal mandag ha befølt tre skolejenter utenfor Grindbakken og Huseby skole. Politiet jakter på gjerningsmannen som kan stå bak flere liknende tilfeller den siste tiden.

OSLO VEST: Politiet fikk inn tre meldinger om en mann som skal he befølt jenter i alderen 8-10 år utenfor Huseby og Grindbakken skole i går. Foreldre oppfordres nå til å følge barna til skolen.

Kan stå bak flere tilfeller

Mannen skal ikke ha vært voldelig mot barna, og har heller ikke kommet med trusler før han begikk overgrepene, forteller Hanne Kristin Rohde, leder for Vold og sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt til dittOslo.no

– Vi kan bekrefte at tre skolejenter har blitt befølt utenfor de to skolene mandag. I tillegg har vi fått melding om en liknende episode ved Ullevål Hageby den 21. august, der beskrivelsen av gjerningsmannen langt på vei samsvarer med de detaljene vi har fått etter gårsdagens hendelser. Vi har også fått inn flere meldinger der elever eller foreldre mener å ha sett en mann som passer til beskrivelsen opptre mistenkelig i nærheten av barn, fortsetter hun.

Den aktuelle gjerningsmannen beskrives som en mørkhudet, skallet mann. I tilfellet ved Ullevål Hageby var gjerningsmannen iført caps.

– Vi har blitt fortalt at han oppsøker barna på sykkel, og at han så beføler dem om de svarer ham. Handlingen har opphørt i det barna løper, sier Rohde.

– Hva gjør dere videre med saken?


– Vi har satt inn store ressurser på dette. Tirsdag vil vi gjennomføre dommeravhør av barna, i tillegg til at vi snakker med voksne som mener å ha sett mannen. Vi oppfordrer også voksne til å følge barna til skolen, og ta kontakt med oss om de skulle observere noe mistenkelig.

– Svært alvorlig

Assisterende rektor ved Huseby skole, Kåre Lien oppluyser at skolen har advart foreldrene mot mannen etter gårsdagens hendelse.

– Jeg ønsker ikke å gå nærmere inn på selve hendelsen, men kan si så mye som at vi er i tett dialog med politiet. Foreldrene har fått informasjon gjennom våre kanaler, sier han til dittOslo.

– Dette er veldig lite hyggelig å oppleve for en skole, og noe vi selvsagt tar svært alvorlig, avslutter Lien.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.