*Nettavisen* Nyheter.

Jakt på trafikkskilt

Femte trinn ved Munkerud skole inviterte forrige uke til storstilt politijakt på levende trafikkskilt.

Munkerud: De siste månedene har elevene lært seg tekst og melodier til musikalen som hadde première sist uke.

Forfattere i salen

Bare tre uker før den første forestillingen fikk elevene tildelt rollene sine.

Alle sammen har en rolle i stykket som er skrevet av Lena Steimler. Sangtekstene er skrevet av Unni Greve Rose og Nora Buraas har komponert musikken. De tre var spesielt inviterte til forestillingen og kunne selvsagt ikke si nei.

Det er kjempegøy å bli invitert så vi måtte bare spa unna tid for å komme, smiler Buraas.

Musikalen "Trafikkskilt på rømmen" handler om Obsy Opplysning, Fabian Fare og Franki Forbudt som arbeider med trafikkundervisning sammen med Teodor Trafikklys og Tanja og Tore Trafikkpoliti. Plutselig en dag så dukker de hypermoderne og supereffektive skiltene Jålianna, Skimmer og Glinse opp, og dermed er skiltintrigene i gang.

Passende tema

Stykket er fra 2006 og er ganske nytt.

Rose og Buraas har satt opp musikalen henholdsvis to og fem ganger på sine arbeidsplasser Evje skole i Bærum og Grindbakken skole. Stykket er så godt likt at Oslo kommune har kjøpt det for innlemme det i Kunnskapsløftet.

Vi er veldig stolte av at kommunen har kjøpt det og vil bruke, det sier Buraas.

Munkerudelevene så ut til å trives både med sceneopptreden og tema da de for tredje gang viste musikalen torsdag. De tre klassene som sammen har satt opp forestillingen sang klart og tydelig og imponerte både voksne gjester og besøkende fra naboskolene Nordstrand og Lambertseter.

Temamessig passer musikalen ekstra bra for de femteklassingene som denne våren skal ta sykkelprøven. Så får vi håpe de imponerer like mye på to hjul som de gjør på scenen.
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.