Ivar.Brynildsen@dittoslo.no"/>

*Nettavisen* Nyheter.

Jakter hvileplasser for trailersjåfører

ENDELIG: Toril Presttun i Statens Vegvesen forteller at det blir møte med mulie drivere av truckstop allerede denne uken. Foto: ARKIVFOTO

Fredag går startskuddet for første forsøk på løsning for villparkerte trailere.

GRORUDDALEN: Som Lokalavisen har skrevet om tidligere finnes det for første gang statlige midler til hvileplasser for trailersjåfører, såkalte truckstop. Nå inviterer Statens vegvesen mulige drivere av slike plasser til et møte førstkommende fredag.

Del på Facebook

Vegvesenet vil betale årlig leie til private som kan tilby slike plasser til sjåførene, og gjennom annonser i en rekke aviser inviterer de til informasjonsmøte.

Må ligge nær E6

I annonsen fra Statens vegvesen heter det: «Plassene skal være lokalisert i nærheten av E6 i Akershus og Oslo, og være egnet for døgnhvile. Døgnhvile vil si parkering av vogntog i minst 11 timer hvor sjåførene kan sove i bilene. Minst 10 vogntog per plass, egnet adkomst og gode sanitærforhold er et krav. Leieavtalene vil bli satt ut på konkurranse.

Les også: Endelig penger til trailer-hvileplasser

Les også: Vil stenge Mariholtet for trailere

Statens vegvesen region øst inviterer interesserte tilbydere til et møte for å informere om hva vi ønsker, hvordan prosessen legges opp og vi vil også være lydhøre for innspill. Møtet blir fredag 30. september kl. 12.30-14.30 i Østensjøveien 34, 0667 Oslo.»

Veldig spente

– Vi aner ikke hvor mange som kommer, eller hva de har å tilby. Dette er en hjelt ny måte å jobbe på for oss, og vi er spente, sier Toril Presttun i Statens Vegvesen til Lokalavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.