Jakter på jobblidenskap

Francois-Xavier Lefébure, Mathilde Pénot og Bernard Corail på yrkesdag på den franske skolen. Foto: Anne Marie Huck Quaye

Francois-Xavier Lefébure, Mathilde Pénot og Bernard Corail på yrkesdag på den franske skolen. Foto: Anne Marie Huck Quaye

– Vi har lært masse om forskjellige yrker, sier elever på Lycee Rene Cassin som deltok på yrkesdag på skolen torsdag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Annabelle Lefébure svarer på spørsmålene til Caroline Quintard og Adeline Perciot. Foto: Anne Marie Huck Quaye

SKOVVEIEN: – Jeg har lyst til å bli journalist, sier Francois-Xavier Lefébure til Lokalavisens utsendte. Han har akkurat snakket med en journalist som jobber i radio, og har fått mange gode råd.

– Jeg har skjønt at det er mange måter å oppnå det man ønsker seg yrkesmessig, sier Francois-Xavier, som kanskje skal begynne med sosiologi studier på universitetet før han går i gang med journalistskole søknader, aller helst i Frankrike.

Foreldre forteller

Det er tredje gangen skolen arrangerer yrkes- og karrieredag, og det er hovedsaklig foreldre til elevene som stiller opp for å fortelle om egne yrker. Over 30 forskjellige yrkesgrupper er representert med alt fra sjømenn til filmskapere.

– Reiser du mye i jobben, spør Caroline Quintard. Hun sitter sammen med venninnen Adeline Perciot og stiller spørsmål til Annabelle Lefebure som jobber i Varner-gruppen. De lurer på hvordan man utdanner seg innen «management», og får høre om hvor variert og spennende jobbhverdagen kan være.

– Jeg elsker jobben min, sier Annabelle og forteller at hun er litt som poteten, gjør det meste. Etter studier på Handelshøyskolen, jobb i Paris og lang erfaring innen tekstilindustrien har hun en spennende og variert karriere både bak og fremfor seg.

Norge eller France?

– Det er vel lettere å få jobb i Norge, men jeg får se, sier Francois -Xavier som er «halv fransk/halvt norsk» som mange av elevene ved skolen er.

– Ja, det er nok vanskeligere å få jobb i Frankrike, sier Mathilde Pénot som også har planen klar.

– Jeg skal bli lærer, sier hun så ikke de aller mest kreative veier å gå studiemessig for henne. Men hun synes likevel det er spennende å høre om andre yrker.

– Jeg synes denne dagen er veldig interessant, sier Bernard de Corail. Han skal bli filmregissør, og har snakket med en profesjonell innen bransjen.

– Veldig nyttig, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.