RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Francois-Xavier Lefébure, Mathilde Pénot og Bernard Corail på yrkesdag på den franske skolen. Foto: Anne Marie Huck Quaye
Francois-Xavier Lefébure, Mathilde Pénot og Bernard Corail på yrkesdag på den franske skolen. Foto: Anne Marie Huck Quaye

Jakter på jobblidenskap

– Vi har lært masse om forskjellige yrker, sier elever på Lycee Rene Cassin som deltok på yrkesdag på skolen torsdag.

SKOVVEIEN: – Jeg har lyst til å bli journalist, sier Francois-Xavier Lefébure til Lokalavisens utsendte. Han har akkurat snakket med en journalist som jobber i radio, og har fått mange gode råd.

– Jeg har skjønt at det er mange måter å oppnå det man ønsker seg yrkesmessig, sier Francois-Xavier, som kanskje skal begynne med sosiologi studier på universitetet før han går i gang med journalistskole søknader, aller helst i Frankrike.

Foreldre forteller

Det er tredje gangen skolen arrangerer yrkes- og karrieredag, og det er hovedsaklig foreldre til elevene som stiller opp for å fortelle om egne yrker. Over 30 forskjellige yrkesgrupper er representert med alt fra sjømenn til filmskapere.

– Reiser du mye i jobben, spør Caroline Quintard. Hun sitter sammen med venninnen Adeline Perciot og stiller spørsmål til Annabelle Lefebure som jobber i Varner-gruppen. De lurer på hvordan man utdanner seg innen «management», og får høre om hvor variert og spennende jobbhverdagen kan være.

– Jeg elsker jobben min, sier Annabelle og forteller at hun er litt som poteten, gjør det meste. Etter studier på Handelshøyskolen, jobb i Paris og lang erfaring innen tekstilindustrien har hun en spennende og variert karriere både bak og fremfor seg.

Norge eller France?

– Det er vel lettere å få jobb i Norge, men jeg får se, sier Francois -Xavier som er «halv fransk/halvt norsk» som mange av elevene ved skolen er.

– Ja, det er nok vanskeligere å få jobb i Frankrike, sier Mathilde Pénot som også har planen klar.

– Jeg skal bli lærer, sier hun så ikke de aller mest kreative veier å gå studiemessig for henne. Men hun synes likevel det er spennende å høre om andre yrker.

– Jeg synes denne dagen er veldig interessant, sier Bernard de Corail. Han skal bli filmregissør, og har snakket med en profesjonell innen bransjen.

– Veldig nyttig, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere