Jakter på Oslos mest avslappede

Norsk Kaffeinformasjon leter etter avslappede personer til årets NM i slappa som arrangeres i august. Foto: Norsk Kaffeinformasjon

Norsk Kaffeinformasjon leter etter avslappede personer til årets NM i slappa som arrangeres i august. Foto: Norsk Kaffeinformasjon

Er det en hovedstadsinnbygger som stikker av med seieren når Norgesmesterskapet i avslapping går av stabelen i august? Nå leter arrangøren etter deltakere fra Oslo.

Tekst: Maren Bækkelund Ellingsen

OSLO: Det ventes et hundretalls deltakere fra hele landet når NM i Slapp´a arrangeres i hovedstaden 23. august. Ifølge arrangøren, Norsk Kaffeinformasjon, er dette et av de største norgesmesterskapene som går av stabelen i løpet av året.

Under fjorårets NM i Slapp´a hadde vi 120 deltakere, og i år ønsker vi å slå vår egen rekord. Vi vil ha deltakere fra hele landet, og ønsker kontakt med potensielle deltakere fra Oslo, sier informasjonssjef i Norsk Kaffeinformasjon, Marit Lynes.

Lavest puls

I dette uoffisielle norgesmesterskapet kjemper deltakerne om noe så uvanlig som å oppnå lavest hvilepuls i løpet av en fem minutters kaffepause.

Men dette er ikke et mesterskap for latsabber. Vanlig hvilepuls er på 60 slag i minuttet, mens fjorårets vinner var nede i imponerende 48 slag i minuttet. Det skal relativt god kondisjon til for å få til det, sier Lynes, men understreker samtidig at NM i Slapp´a er for alle, og ikke bare for topptrente. Fjorårets eldste deltaker var 82 år, og han endte på 57 plass.

- La kaffepausen gjenoppstå!

NM i Slapp´a skal blant annet bidra til å sette fokus på den gode kaffepausen.

Vi lever i et hektisk samfunn der hverdagen er travel. Kaffepausen er verdifull. Den gir folk en pust i bakken, og bidrar til at vi får summet oss og pratet sammen, sier Lynes. Hun mener derfor arbeidstakere kan ha godt av å legge inn en kaffepause eller to i løpet av arbeidsdagen.

Sjefer bør oppfordre sine ansatte til å ta en kaffepause. Det er da det blir tid til uformelt snakk og gode idéer, og mye konstruktivt kan komme ut av en slik pause, sier informasjonssjefen.

(Pressenytt)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag