RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jakter på polsk bakmann


Illustrasjonsfoto: Øystein Dahl Johansen
Illustrasjonsfoto: Øystein Dahl Johansen
Politiet jakter på en mulig bakmann fra Polen i forbindelse med kidnappingen av en restauranteier på Veitvet senter i forrige uke.

VEITVET/AMMERUD: Minst en eller to bakmenn skal fortsatt være på frifot etter den brutale kidnappingen av en norsk-vietnamesisk restauranteier (23).
- Vi er ikke ferdig, og regner med flere pågripelser, bekrefter leder for seksjon for organisert kriminalitet, Øyvind Nordgaren til VG Nett.
Les også: Kidnappet på Veitvet senter

Storspiller

En av de mulige bakmennene skal være fra Polen, og skal ha opptrådt som en leder for banden.

Kidnapperne krevde fem millioner kroner fra offerets familie. 23-åringens far hadde nylig vunnet 1,2 millioner i Lotto, og var kjent som en storspiller på flere pengespill, ifølge VG Nett.

- Det kan se ut som om kidnapperne trodde denne familien hadde mer penger enn det som faktisk var tilfelle, sier Nordgaren til nettstedet.

Spanet på offeret

Banden var ellers godt forberedt da de slo til. I dagene i forveien skal banden ha spanet på 23-åringen i sushirestauranten han drev på Veitvet, for å fastslå når de skulle slå til.

Bilen de brukte, en Mercedes, var stjålet en uke i forveien. De tok en hette på offeret og bandt hendene hans på ryggen. Offeret ble holdt i en mørk sokkelleilighet på Ammerud. I boligens øvre etasje bor en eldre kvinne, og hennes sønn forteller VG at det var snakk om korttidsleie.

- Alt tyder på en grundig planlagt aksjon. De hadde kartlagt offeret ved observasjon, og han var valgt ut ifra en klar strategi, sier Nordgaren til VG Nett.

Dømt for mindre forhold

Fire av de siktede har flere mindre forhold på seg, og en 25-åring er dømt for heleri knyttet til B-gjengbrødrene Rasool.

- Han benekter enhver form for befatning med eller kjennskap til denne saken, sier 25-åringens forsvarer Vidar Lind-Iversen til VG.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere