RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jakter på regnskogtømmer i Oslo


ER BEVISSTE: Den tradisjonsrike H.C. Thauglands Trælastforretning på Abildsø satser på miljøprofil og fører ikke lenger noe regnskogtømmer. Her er Vikki Johansen med innkjøpsansvarlig Dag Tønsberg.
ER BEVISSTE: Den tradisjonsrike H.C. Thauglands Trælastforretning på Abildsø satser på miljøprofil og fører ikke lenger noe regnskogtømmer. Her er Vikki Johansen med innkjøpsansvarlig Dag Tønsberg. Foto: Alle foto: Kristin Trosvik
Vikki Johansen fra Nordstrand jobber frivillig for Regnskogfondet. I forrige uke tok hun sitt første oppdrag som tømmerinspektør.

ABILDSØ/RYEN: Vikki Johansen fra Nordstrand hadde flere bedrifter i nærmiljøet på listen da hun skulle på tømmerinspeksjon sist uke. Først på programmet var H.C. Thauglands Trælastforretning på Abildsø.

SE VIDEO FRA INSPEKSJONEN HER

 

 

– Frivillige i hele landet drar nå rundt i butikker for å sjekke om noen treleverandører og kjøkkeninteriørbutikker har regnskogtømmer, forteller Johansen som også besøkte «Bygg Reis Deg»- messen for noen uker siden.

Der møtte hun representanter for en parkettleverandør som har regnskogtømmer i sitt utvalg.

Les også: Slik skal senteret bli

Ny miljøprofil

I H.C. Thauglands Trælastforretning på Abildsø er det derimot ingen regnskogtømmer. Innkjøpsansvarlig Dag Tønsberg forteller at ledelsen bestemte seg for å kvitte seg med alt regnskogtømmer av etiske og omdømmemessige årsaker.

Tidligere førte de produkter av den tropiske tresorten Meranti, et kvalitetsprodukt som var svært populært blant kundene. Thaugland kvittet seg nylig med deres siste parti av Merantifiner.

– Hadde vi tenkt i kroner og øre så hadde vi ikke tatt den avgjørelsen, men vi har jobbet i en lengre periode med en miljøprofil. Derfor ønsker vi ikke lenger å føre noe regnskogtømmer, sier Tønsberg.

– Denne uken skal vi også sertifiseres som miljøfyrtårnbedrift etter å ha jobbet med miljøhåndtering i seks måneder, forteller driftssjef Stig Rindal.

Les også: Her skal syklister settes foran bilister

Kunder må bli bevisste

Neste stopp på inspeksjonsrunden var Stjernekjøkken på Ryen.

Daglig leder Eivind Kind forteller at de heller ikke har regnskogtømmer i sin utstilling.

Derimot fører leverandøren de bruker, Oslo Finérfabrikk, flere sorter tropisk tømmer. Kind sier at de aldri har fått noen bestillinger på dette.

– Jeg spør om det er regnskogtømmer i produktene vi stiller ut, vi har også et ansvar, sier Kind.

– Det er enormt viktig at også forbrukerne blir bevisste på dette. At de styrer unna produkter med eksotiske tresorter, at de spør om materialer inneholder regnskogtømmer. Hvis vi alle bidrar litt så monner det, sier Vikki Johansen som var svært oppløftet over det gode resultatet av tømmerinspeksjonen i vårt distrikt.

Les også: Slik blir den nye E 18 Mosseveien
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere