RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ellen Lerberg skrev magisteroppgave om Anders C. Svarstad (maleriet til venstre) som var gift med Sigrid Undset. Foto: Ida Schmidt Nygaard
Ellen Lerberg skrev magisteroppgave om Anders C. Svarstad (maleriet til venstre) som var gift med Sigrid Undset. Foto: Ida Schmidt Nygaard

Jakter på rettferdighet og storvilt

I et bydelsutvalg hvor over halvparten er fra Høyre, er Ellen Lerberg eneste SV-prepresentant. - Jeg sitter der nederst og piper av og til, ler hun.

SENTRUM: Ellen Lerberg er, til tross for at hun er i tydelig mindretall, ikke redd for å si ifra.

- Jeg kan ha en litt skarp tone. Når jeg først sier noe, sier jeg det. Jeg er direkte, men høflig kan man kanskje si.

Kunst og kultur

Lerberg er vokst opp på Grünerløkka og flyttet først til Vestre Aker bydel i 2000. Hun bor alene på Volvat med hunden sin og en skosamling mange kvinner vil misunne henne.

- Jeg trives godt alene. Klart man av og til savner noen å spise middag og krangle litt med, men det er deilig å styre dagene sine helt selv.
I ti år har hun hatt fast jobb ved Nasjonalgalleriet. Hun har vært til og fra galleriet siden 1988. I dag jobber hun som seniorkurator og i tillegg foreleser hun om Edward Munch på Blindern.

- Jeg jobber endel med italienske barokkmalerier og er jo over gjennomsnittet opptatt av Munch. Jeg synes også det er mye spennende norsk kunsthåndverk per i dag.

Hennes bakgrunn tatt i betraktning er hun, ikke overraskende, svært opptatt av de unges kulturtilbud i bydelen.

- Det er altfor dårlig! Vestre Aker er en stor bydel og det er synd vi bare har én ungdomsklubb som fungerer godt. Jeg mener det er behov for et større og bredere tilbud. Det er ikke alle ungdommer som driver med idrett.

Jeger og skravlebøtte

SV-politikeren bruker i stor grad fritiden sin på reising. Aller helst til Italia. Men New York, København og London er steder hun gjerne vender tilbake til.

- Jeg er veldig glad i å dra nye steder og møte nye folk. Jeg er en sosial type. Noen mener jeg er en skravlebøtte, og det kan nok hende det, smiler hun.

Men det er ikke bare til storbyene Lerberg reiser. I jaktsesongen er hun å se i Romeriksåsen med børsa på ryggen.

- Jeg jakter på elg, rådyr og fugl.

Til nå har hun skutt fugl og et rådyr. Elgen har hun ikke fått has på enda.

- Jeg venter fortsatt på den store sjansen, ler hun.

Rettferdighetskjemper i audiland

Blant tingene som gjør Lerberg lykkelig er en god kopp italiensk kaffe, en god kunstopplevelse og tid i hagen.

- Jeg blir også glad av å være sammen med andre folk.

Er det noe som provoserer henne, så er det urettferdighet.

- Det kan utspille seg på mange områder. Det skal endel til for å få meg sint, men blir noen urettferdig behandlet blir jeg grusomt irritert.

Lerberg sier selv hun er opptatt av miljøpolitikk. Likevel har hun to biler. En praktisk bil og en hun kaller "jålebil".

- Ja, det var det der med tanke og gjerning da. Hmm.. Men jeg er veldig opptatt av biler. Spesielt luksusbiler. Jeg bor jo i audiland, men spør du meg er det en møkk kjedelig bil. Jeg er nok et luksusdyr. Jeg må jo også innrømme at jeg har 140 par sko. Men man lever bare en gang. Det er her og nå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere