RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hockeybrødrene Ken André (t.v.) og Mathis Olimb håper å spille for Norge i VM i Tyskland.
Hockeybrødrene Ken André (t.v.) og Mathis Olimb håper å spille for Norge i VM i Tyskland.

Jakter VM-billett

Mathis Olimb (24) storkoste seg med OL-spill i hockeygale Canada. Til VM i Tyskland håper han å få med lillebroren Ken André i troppen.

SKULLERUD/MORTENSRUD: – Det er VM i mai, så det blir mye trening om dagen. Vi er midt inne i oppkjøringsperioden, sier hockeybrødrene fra Mortensrud.

Sist uke var både Mathis og Ken André i den norske troppen til treningskampene mot Tyskland på bortebane. Når de er hjemme, blir det mye tid på Oslo Idrettssenter – et relativt nytt treningssenter som blir drevet av storebror Stian.

– Det blir en del timer her. Vi er innom senteret når vi har tid, forteller Mathis og Ken André.

Poengplukkere

Mortensrud-gutta satser hardt for å nå langt i hockeyverdenen, og som spillere i henholdsvis Frölunda og Frisk Asker blir det hektiske dager.

– Jeg startet sesongen bra, og lå lenge inne på topp ti på poengstatistikken. Jeg falt av litt etter hvert, men ble plukket tredje mest poeng på laget, sier Mathis.

Ken André var Frisks beste poengplukker, men for laget ble det en tøff sesong ettersom de måtte spille kvalik for å unngå nedrykk.

– Det ble en nedtur for laget, for vi ønsket selvsagt å komme til sluttspillet, sier Ken André.

Nå ser han etter ny klubb.

– Jeg ønsker nye utfordringer, men det er litt tidlig å si hvor jeg kommer til å spille neste år, sier 21-åringen.

"Mini-Olympiatoppen"

På Oslo Idrettssenter er det mye aktivitet, og selv om senteret er i samme bygg som Skullerud Sport Senter ser ikke OIS på naboen som en konkurrent.

– Vi har 80 prosent av våre medlemmer fra idrettslag. Det som skiller oss fra Skullerud Sport Senter er nok at vi satser mer på kompetanse, sier Even Ramsdal som blant annet følger opp lag fra Rustad, Nordstrand og Vålerenga fast.

Også langrennsprofilen Anders Gløersen trener fast på OIS.

– Det er langt fra denne siden av byen og til Olympiatoppen, så vi mener det er marked for et senter for idrettsutøvere i dette området, sier Ramsdal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere