*Nettavisen* Nyheter.

Jaktet på småstjerner

2.-klassingene Milla, Alva, Karen, Pernille, Isabel og Synne på scenen. Foto: Foto: Privat

Et realt talentshow på barnas egne premisser. Aktivitetsskolen Lilleaker har igjen jaktet på småstjerner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tok det helt ut: De ansatte på scenen med sitt MGP-bidrag.

LILLEAKER: – Barna bestemmer selv hva de vil fremføre og hvem de vil gjøre det sammen med. Aktivitetsskolen legger til rette for øvinger med øvingslokaler, og har ansatte med spisskompetanse innen kunst, kultur og kreativitet som bidrar med råd og veiledning, forteller Thobias Maaø ved aktivitetsskolen.

Innlevelse og kreativitet

Når ventetiden omsider er over, pyntes selve samlingssalen til fest, mens foresatte, slekt og venner inviteres til et forrykende show. Fra et eget dommerbord gir dommere poeng i kategoriene fremføring, innlevelse, kreativitet og helhetsinntrykk. Dommerne er rekruttert blant inspektør og baseledere.

– I år var det hele 18 spennende og varierte bidrag. Alt fra diablo med robotdans, til turn og fiolinspill. I tillegg stilte 4.-klasses musikalskole opp med sin versjon av «Romeo og Julie». Pauseinnslaget inneholdt fordypningslinjen «Lage Lilleakersang», der barna selv har kommet opp med melodi og tekst. Rollene som årets konferansierer falt som vanlig på fjorårets vinnere, sier Maaø.

Etter en lang og grundig vurdering fra dommerpanelet ble det til slutt kåret en vinner, to andreplasser, tre tredjeplasser og 11 fjerdeplasser.

– Smeltet dommerhjerter

Årets vinnerbidrag besto av seks jenter fra 2. trinn med innslaget «Alle Fugler». Milla, Alva, Karen og Pernille danset foran på scenen. I bakgrunnen sto Isabel og spilte fiolin mens Synne sto alene med mikrofon og sang. Med dette innslaget smeltet jentene alle fire dommerhjerter, og panelet kom raskt til enighet da konkurransen var ved veis ende.

– Førstepremien i år var en tur for hele klassen til lekelandet «Hopp i Havet». Av den grunn var det flere forhåndslagde skilt som skjøt litt ekstra i været da vinneren ble annonsert. Man vinner ikke Småstjerner alene. Hele klassen tar del i seieren. «Heia 2B!», sier Maaø

– Et av høydepunktene for barna var når de ansatte, tradisjonen tro, stilte opp med pauseunderholdning. Tema for årets opptreden var «25 år med norsk MGP», som ble avsluttet med Madcons fjorårssuksess «Glow». Voksenopptredenen ufarliggjør det å stå på scenen foran andre. De voksne byr på seg selv, noe som skaper stor glede blant barna og imponerer foresatte.

Årets voksenopptreden – 25 år med norsk MGP på 10 minutter finner man på YouTube; søk på «Småstjerner 2011».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.