RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jåler opp arbeidshest


HILUX-US: Ny grill hører til Toyota Hilux' nye look.
HILUX-US: Ny grill hører til Toyota Hilux' nye look.
Machobilen Toyota Hilux pynter på utseendet og blir mer myk innvendig.

Hilux er Norges mest kjøpte bil i sin klasse ifølge Toyota, og nå kommer den i ny og oppgradert utgave med ny finish, mer komfort og mer utstyr.

En ny grill og andre utvendige karosseridetaljer er elementer i Hilux' nye look

Nyheten kommer I tre karosseriutgaver; Singel Cab, Extra-Cab og Double Cab. De bakhjulsdrevne utgavene utgår.

Dobbelkabinen kommer nå også med en treliters motor. SR5 kalles denne varianten, som kan leveres med elektronisk stabilitetskontroll, farget glass i bakdører og bakvindu, automatisk girkasse. differensialbrems bak, automatisk klimaanlegg og sidegardin kollisjonspute.

X-Cab utgavene får ny grill og ny baklem med lås og ny senterkonsoll, ellers er det ingen større endringer på disse utgavene.

Mer avansert

Toppmodellen i den nye Hilux-serien blir 3.0 Double-Cab SR+, som i tillegg til SR5 får 17-tommers lettmetallsfelger, skinn sportsseter, audiokontroll på rattet, cruisekontroll og elektronisk stabilitetskontroll med tractionkontroll.

3.0L D-4D blir bare tilgjengelig I Double-Cab. Den yter hele 171 hk og har et moment på 360 Nm i automatgirutgaven.

Treliteren leveres med femtrinns manuelt gir, eller en helt ny femtrinns automatisk girkasse - en avansert girkasse som tilpasser girskiftet etter kjøreforholdene og førerens input.

Mer trekkraft

Trekkraften er ytterligere forbedret ved et avansert Swirl Control System på 3.0 D-4D. Dette optimaliserer luft-drivstoffblandingen i lave motorhastigheter, slik at draget i motoren øker uten at bilen akselererer.

Systemet gir også lavere forbruk, og Hilux 3.0 forbruker 0.89 liter per mil med automatgir. Toppfarten er 175 km/t.

Toyota Hilux selges over hele verden, i et antall av 500 000 biler årlig. Hittil er det solgt til sammen 1,25 millioner av den sjette utgaven Hilux.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere