*Nettavisen* Nyheter.

Jamil Syed er Årets Navn

Folket i Groruddalen har talt. Ildsjelen Jamil Syed fra Stovner ble Årets Navn i Groruddalen. – Dette er utrolig hyggelig, sier Syed.

OSLO SENTRUM: Jamil Syed er de svakes forsvarer, han står i frontlinjen for dialog og forståelse og varmer hjerter ved å arrangere julaften i Furuset Forum.

– Det er utrolig hyggelig, sier Syed som tok med seg kona Seema da han skulle få prisen fredag formiddag.

– Jeg fikk nok litt ekstra stemmer etter at jeg var med i Migrapolis. Da fikk jeg mange telefoner og eposter fra folk, sier mannen som må være en av byens mest positive og glade mennesker.

– Føler meg norsk!

Syed kom til Norge fra Pakistan i 1973. I 1991 kom kona Seema. Sammen har de tre barn. Og alle bidrar og hjelper til med å arrangere julaften på Furuset.

– Jeg har vokst opp her. Jeg føler meg norsk. I Pakistan føler jeg meg fremmed. Hjemme snakker vi 90 prosent norsk. Og hadde jeg holdt i et fat med ribbe i Pakistan, hadde det blitt, trøbbel, he-he.

Jamil og familien stortrives på Stovner.

– Her er det mange bra folk, sier Syed.

Sammen om å spre varme

Kona Seema er en viktig støtte for Jamil.

– Jeg og hele familien støtter ham. Vår eldste sønn er alltid med å hjelper til med julefeiringen på Furuset. Og det er veldig givende. Når jeg ser hvor glade folk blir av å få en julegave begynner jeg nesten å grine, sier Seema.

LES OM JULEFEIRINGEN HER: – Ingen skal være alene i jula

– Jeg er jo nesten aldri i sentrum. Så det er Seema som ofte kommer med poser med gaver. Vi kjøper gaver i hele desember, sier Jamil med et smil.

– Hyggelig å hedre folk

Alna senter er sponsor for prisen på 25.000 kroner. Prisvinneren skal gi bort pengene til et godt formål.

– Det er veldig hyggelig å bidra til at ildsjeler blir hedret, sier senterdirektør Hans Georg Helberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag