RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jane Helen gjør Grand Prix stuereint


Sandra Cecil Ekdahl (f.v.), Mona Wol, Christine Litlekalsøy, Solveig Skretting Vaaland og Dordi Elin Drønen i Jane Helen lover DYR glitter og stas i tillegg til hardcore rock 'n' roll i Grand Prix. FOTO: FREDRIK ARFF
Sandra Cecil Ekdahl (f.v.), Mona Wol, Christine Litlekalsøy, Solveig Skretting Vaaland og Dordi Elin Drønen i Jane Helen lover DYR glitter og stas i tillegg til hardcore rock 'n' roll i Grand Prix. FOTO: FREDRIK ARFF
Det var kanskje ikke barndomsdrømmen. Likevel er det lite som gleder rockejentene i Jane Helen mer enn å delta i Grand Prix. Eller?

MØLLEPARKEN: Vi hadde vel aldri tenkt i de baner, sier vokalist Christine Litlekalsøy, men blir raskt parert av trommis Mona Wol.

Jo, jeg hadde det. Jeg har alltid drømt om det, sier hun. En smule ironisk.

Men så ble det likevel slik da. For mens Grand Prix er noe av det smarteste en artist kan gjøre i vårt naboland Sverige, har konkurransen hatt et litt mer frynsete rykte her hjemme. Det ønsket arrangøren å gjøre noe med, og dermed ringte de Jane Helen.

Headhuntet til Grand Prix

Vi ble spurt om å være med, og da måtte vi tenke litt over hvilken dør vi egentlig åpnet ved å gjøre det. Men vi synes låta er kul, og så er det jo en viss promoverdi i dette også, sier Christine.

Headhuntet til Grand Prix altså, hvorfor sa dere egentlig ja?

Litt for moro skyld og litt for galskapen. Vi har jo ikke akkurat en typisk Grand Prix-låt, ler Christine.

Men helt ærlig, så jobber Grand Prix med å endre imaget sitt, sånn at det skal bli litt rift om å være med, og det er kult å være med på det. Kanskje Jane Helen er det nye imaget til Grand Prix, sier hun.

Vi er framtida, vet du, ler Mona.

Men noen ting er umulig å endre. Til tross for at jentene stiller i relativt tradisjonell rockeuniform når Østkantavisa har audiens i øvingslokalet, lover de fullt sceneshow, glitter og kanskje en anelse glamour.

Hett show

Det blir i alle fall varmt på scenen, sier jentene lurt, og hinter om pyroeffekter.

Men det blir jo litt glitter og. Vi skal gi alt på scenen. Sceneshowet er viktig, sier Christine, som for anledningen stiller i eksklusiv couture.

Jeg skal ha på meg en kjole som kosta nesten 50 000 kroner, sier hun og smiler.

Men den var på utsalg altså.

Likevel er det rocken som står i fokus. Jane Helen er et rockeband, som lar seg inspirere av alt fra Ane Brun til El Caco og kanskje en smule funk.

Funk er bare meg altså, sier Mona, som også gir anerkjennelse til juniorvinnerne av Grand Prix. Finnmarkingene Black Sheeps satte virkelig rocken på den den Grand Prixe dagsorden.

Du kan vel si det sånn at Black Sheeps banet vei for oss, sier hun.

Hater Nightwish

Men en ting vil jentene gjerne ha seg frabedt. De hører aldri på Nightwish.

En anmelder i Dagbladet skrev at vi "nok hadde hørt en del på Nightwish". Det vil vi gjerne demantere. Vi hører på masse ulik musikk, men vi er unisont enige om at vi hater Nightwish, sier Christine, og trekker et lettelsens sukk. Det er godt å demantere.

Men over til Grand Prix igjen, hva skjer hvis dere vinner?

Det hadde vært helt utrolig morsomt, sier bassist Dordi Elin Drønen.

Da drar vi til Moskva. Åh! Da skal jeg ha sånn lue, sånn pelslue, sier Mona entusiastisk.

Helt til slutt, hva vil dere si om låta?

Det var flaks at vi hadde den da vi ble bedt om stille, sier gitarist Sandra Cecil Ekdahl om låta "Shuffled".

Da vi hadde skrevet den sa vi faktisk at dette er den kuleste låta vi har, sier hun.

Men det sier vi jo egentlig om alle låtene våre da, ler Christine.

Og så er audiensen over. De er tross alt et rockeband, og kan ikke bruke sårt tiltrengt øvingstid på å snakke om glitter og glamour.

Jane Helen spiller i delfinalen i Skien lørdag 7. februar.

Du kan vel si det sånn at Black Sheeps banet vei for oss

Mona Wol

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere