*Nettavisen* Nyheter.

Januar blir svett!

Nå er det tid for blanke ark og treningssko. All dårlig samvittighet fra jule- og nyttårsfeiringen skal drives ut med svette.

Frysja: Det er vel ingen tvil om at mange skal, skulle, kunne, ville, starte "et nytt og bedre liv" nå i januar. Noen slutter å røyke, og veldig mange vil begynne å trene. Søndag tok Nordre Aker Budstikke (NAB) en stikkprøve på ett av bydelens treningssentre Aktivum i Frysjaveien på Kjelsås. Der var det mange spinnere en søndagsettermiddag faktisk stinn brakke med knapt et ledig sykkelsete. Men det var ikke mye dårlig samvittighet. De fleste NAB snakket med var allerede rutinerte trimmere. Men innimellom var det noen ferskinger.
Kirsti Nordbyhaug sjefen sjøl er naturligvis godt fornøyd med "stinn brakke" allerede første søndagen i januar.
- Klart dette er gøy. Selv om mange her er rutinerte spinnere er det ingen tvil om at nytt år betyr ny giv for de fleste. Det var nemlig ikke så fullt her på søndagene i desember. Vi merker godt trøkket også med mange nye kunder, men har plass til enda flere, sier Kirsti.
Aktivum er et individuelt treningssenter utenom store kjeder som Sats og Elixia. Og det krever sitt.
- Det er tøft å konkurrere med de store treningskjedene. Likevel, vi har flere ben å stå på. Ikke bare tradisjonelt treningstilbud til voksne, men også et bredt dansetilbud til barn og unge, sier Kirsti.
Selv har hun vært treningsinstruktør i snart 30 år, og har ikke tenkt til å gi seg ennå.
- Nei, dette er gøy. Ikke minst satser vi sosialt, med blant annet sykkelturer til Kreta og fjellturer, forteller Kirsti.
Og at folk liker seg på Aktivum er mange "stamtrimmere" et bevis på.
- Noen har jo vært med helt fra starten av i andre lokaler her på Kjelsås, ler Kirsti, som i motsetning til veldig mange andre slett ikke er værsyk.
- Ved å drive treningssenter i dette området, konkurrerer vi jo egentlig ikke bare med de store treningskjedene, men også med marka. Så sånn sett så er jeg ganske så godt fornøyd med vinterværet hittil, ler Kirsti.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.