*Nettavisen* Nyheter.

Jarle Bernhoft er Årets Spellemann

ÅRETS MESTVINNENDE: Jarle Bernhoft fra Nordstrand, bosatt på Tøyen, ble kåret til både «Årets mannlige artist» og «Årets Spellemann». Foto: Arkivfoto

Spellemannsprisen 2011 ble en braksuksess for Jarle Bernhoft. Han fikk med seg pris for Årets mannlige artist og Årets Spellemann.

Klikk på bildet for å forstørre.

FIKK PRIS: Rapdoen Envy fra Holmlia og Lambertseter vant prisen for «Årets video». Foto: Arkivfoto: Lars Weimoth

FOLKETEATRET: Jarle Bernhoft, tidligere bosatt på Nordstrand, nå på Tøyen, var kveldens mann i Folketeatret lørdag. Han fikk prisen for årets mannlige artist og Årets Spellemann for plata «Solidarity Breaks».


I et intervju med NRK like etter prisutdelingen hjalp programleder Anne Lindmo ham med å takke blant annet Audun Lysbakken for prisen.

Jarle Bernhoft var nemlig i pappapermisjon mens han laget albumet.

– Takk Nav, sa han til ellevill jubel fra et fullt Folketeater.

Stort år

2011 var litt av et år for Jarle Bernhoft. Albumet hans «Solidarity breaks» ble årets mest spilte i den internettbaserte musikktjenesten WiMP.

Han var den eneste norske artisten som opptrådte under den prestisjetunge Nobelkonserten, som sees av mange millioner mennesker verden over.

Han opptrådte også direkte for millioner av seere på «The Ellen DeGeneres Show» i slutten av november med sangen «C'mon Talk».

Årets video

Prisen for «Årets video» gikk også til lokale helter. Det var rapgruppa Envy som ble belønnet for videoen til låta «One Song», regissert av Jonas Meek Strømman.

Envy består av Nico Sereba fra Holmlia og Vincent «Vinzy V» fra Lambertseter. Etter by:Larm i februar i fjor fikk karrieren deres virkelig fart på seg.

I august vant de Emergenzafinalen i Tyskland, en livekonkurranse mellom usignerte band fra 24 land.

En Spellemannspris er heller ikke dum å ha med seg på veien.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.