Jarle Bernhoft: Fra Oslo-hyllest til solidaritet

Det handlet om forholdet til Oslo på «Ceramik City Chronicles». Nå handler det om solidaritet for Jarle Bernhoft.

TØYEN: Siden forrige plate er Jarle forlengst blitt et fenomen av den grunn at han gjør solokonserter som et imponerende og severdig enmannsorkester.

– Hvis folk kommer på konsertene mine for å se på teknikken er det helt greit, men for meg så er det tekniske underordnet alt det andre, sier Jarle Bernhoft.

Fred Ball

«Solidarity Breaks» er produsert av Fred Ball, som tidligere har produsert blant andre Bertine Zetlitz.

– Han har først og fremst kompetanse på ting jeg ikke har kompetanse på. Med det har vi utfylt hverandre veldig bra. Vi gikk ut på hverandres tynne gren, smiler Jarle.

Band og solo

Det nye albumet er innspilt både med band, og helt alene.

– Jeg lever jo av å spille alene nå for tiden, men samtidig handler jo musikk om samspill. Det hadde vært merkelig for meg å gjøre en plate bare alene, sier Jarle. At delingen har bidratt til et eklektisk uttrykk er han klar over.

– Albumet er variert mer enn det er varierende, og slik synes jeg skiver bør være, sier Jarle.

Sjangervill

Jarle startet med det Red Hot Chili Peppers-inspirerte Explicit Lyrics. Det ble senere til rockebandet Span. Da han debuterte som soloartist ble soul et overhengende begrep folk hang på han. Hvor er så Jarle Bernhoft i det musikalske landskapet i 2011?

– Jeg gikk ikke inn for å lage en soulplate med «Ceramik City Chronicles». Denne gangen vet jeg ikke hvor jeg skal plassere musikken hen. Elementer er hentet helt fra afrikansk musikk til r’n’b og hip hop. Jeg er ekstremt rådvill på dette med sjangere, innrømmer Jarle.

Solidaritet

Debutplaten var altså en hyllest til byen han bor i, Oslo. På «Solidarity Breaks» er det solidariteten som står i fokus.

– Jeg hadde veldig lyst til å skrive om solidaritet denne gangen. Det er noe jeg blir grepet av og som betyr mye for meg. Det er ingen politisk plate, men bare historier med en liten rød tråd om det å gi av seg selv til felleskapet, avslutter Jarle.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.