RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jazzmusiker Egil Kappstad overrakte Nordprofilprisen 2009 til Bodil Niska.
Jazzmusiker Egil Kappstad overrakte Nordprofilprisen 2009 til Bodil Niska.

Jazz-Bodil hedret igjen

Lokal musikkprofil har fått nok en pris.

VETTAKOLLEN: I helgen ble jazzmusiker Bodil Niska (55), bosatt på Vettakollen, tildelt Nordprofilprisen. Hun i godt selskap. Arthur Arntzen, Kari Bremnes og Vegard Ulvang er bare noen av dem som har mottatt prisen før henne.

Den populære jazzmusikeren er opprinnelig fra Hammerfest, og juryen for Nordprofilprisen har spesielt lagt vekt på Niskas lojalitet til landsdelen.

- Etter 19 år på Østlandet har hun beholdt kontakten nordover og vist mye omtanke og engasjement for jazzmiljøet i Nord-Norge, skriver de blant annet i sin begrunnelse.

Prøver å strekke seg

Bodil Niska er en av få kvinner som har valgt tenorsaksofon som instrument. Jazz-historisk tilhører hun cooljazzen og dens store utøvere, Lester Young og Stan Getz.

Dette er andre gang i løpet av kun få måneder at den lokale jazzmusikeren mottar en pris for sitt musikalske virke. I sommer ble hun tildelt Oslo Jazzfestivals ærespris, Ella-prisen.

- Jeg prøver hele tida å strekke meg slik at jeg går fremover. Det er både smertefullt, men også også en veldig god og viktig prosess, sa hun til Akersposten.no i forbindelse med denne utdelingen.

Vakre ballader

- Bodil Niska spiller med en karakteristisk tone; varm i klangen og myk i utførelsen. Hennes improvisasjoner søker hele tiden den melodiske og lyriske utfordringen og kommer særlig vakkert til uttrykk i balladespillet, skriver juryen.

Niskas foreløpig seneste plate heter ”Night Time” og kom ut i 2008.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere