*Nettavisen* Nyheter.

Jeanette Nilsen ble matchvinner

Jeanette Nilsen reddet det som kom av matchballer fra Njård i sluttminuttene i Nordstrandhallen. NIF vant 2827. Begge foto: Carina Alice Bredesen

NIFs håndballdamer slapp Njård inn i kampen, og sluttminuttene i Nordstrandhallen ble dramatiske.

Klikk på bildet for å forstørre.

Amanda Kurtovic ble kåret til NIFs beste spiller, og banket inn 4 mål mot Njård.

NORDSTRAND: Nordstrands håndballdamer raste ifra oslorival Njård i åpningsminuttene i søndagens oppgjør i Nordstrandhallen.

Og det sto 10–3 til hjemmelaget før gjestene begynte opphentingen.

– Vi slutter å takle, og slutter å jobbe. Vi tror kanskje at vi kommer til å vinne enkelt etter den starten, men sånn er det ikke i håndball, sier kampens «matchvinner», NIF-keeper Jeanette Nilsen til Nordstrands Blad.

Njårds matchballer

Kampen sett under ett, er det Njårds Alma Hasanic som vinner målvaktduellen, men i sluttminuttene våkner seiersinstinktet hos Nilsen for alvor.

Njård tar ledelsen for aller første gang i kampen da Stella Oskarsdottir sender av gårde et knallhardt underarmsskudd rett i nota. 23–24.

Anne-Kjersti Suvdal kontrer så inn to mål, før Njård igjen tar ledelsen 25–26 etter straffekast av Oda Stokstad Brødholt – og to målvaktredninger av Hasanic i forkant.

– Vi har to, tre skuddforsøk, og to, tre forsøk fra kanten der vi kan avgjøre, men Jeanette Nilsen vinner kampen for Nordstrand i dag, sier njårdtrener Dalibor Sedjak.

Avgjørende skudd

For Jeanette Nilsen nekter gjestene nettkjenning når det gjelder som mest.

– Det var på tide, smeller det fra målvakten, som ikke syns hun gjør noen stor kamp utover redningene på slutten.

På stillingen 26-26, er det Lillann Eeg Kjærnsmo og Arnhild Holmlimo som setter de avgjørende skuddene for Nordstrand i angrep.

Nilsen må gi tapt ved en anledning, og kampen ender 28–27 til hjemmelaget.

– Det er veldig, veldig, veldig deilig å vinne denne kampen, smiler Nilsen.

– Kjempeviktig

Ikke bare er det lokaloppgjør, men dette var også en viktig seier for Nordstrand for at laget skal henge med i toppen av eliteserien.

Nå ligger Nordstrand på 4. plass med 15 poeng, ett poeng bak Tertnes på bronseplass.

– Dette var kjempeviktig på mange måter. Det er ikke moro å tape lokaloppgjøret mot Njård. Vi kjenner hverandre godt, og det er som sagt ikke moro. Dessuten har vi som mål å henge med i toppen og da må vi vinne kamper som denne, sier Nilsen.

– Og det står ikke i historiebøkene hvordan kampen ble spilt. Der står det bare at vi vant, legger hun litt fleipete til.

Byåsen onsdag

Onsdag har Nordstrand et helt annet utgangspunkt. Da kommer tabelltoer Byåsen på besøk i Nordstrandhallen.

– Vi må heve oss fra denne kampen, og kline til. Det er vanskelig å slå Byåsen, men det er ikke umulig, sier Nilsen optimistisk.

Sist lagene møttes fikk Nordstrand kun 12 nettkjenninger, mens Byåsen suste inn til seier med 30 mål.

– Vi må opp på et helt annet nivå både i forsvar og angrep. Vi vet at vi kan, og jeg håper vi får vist det, avslutter Nilsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.