RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jeg er Joker Nord!


JOKEREN: Batman: Arkham Asylum får meg til å smile like bredt som Jokeren.
JOKEREN: Batman: Arkham Asylum får meg til å smile like bredt som Jokeren.
Gotham Citys utagerende vaktmester bretter opp ermene for å rydde byen for søppel!

SPILLVERKET.NO: Denne gangen befinner Batman seg på Arkham Asylum, som ligger på en mørk og kryptisk øy utenfor Gotham City.

Jokeren er fakket og skal endelig inn på intensivavdelingen for psykotiske kriminelle. Men før han kommer så langt som til cellen sin, har Jokeren vridd seg løs fra vaktene og dreper en av dem.

Han har lagt en felle for å lokke Batman inn i galehuset og nå ser det ut til at vår stakkars helt har plantet begge hælene i salaten.

Jokeren skyr ingen midler for å ta Batman av dage, han har involvert mange samarbeidspartnere og fiender av Batman til å hjelpe ham med dette, og dermed er helvete løs.

TRAILER: Batman: Arkham Asylum (PC/PS3/X360)

Fin flyt

Styringen i spillet flyter fint og grafikken er feilfri fra første stund. Vi møter en Batman i kjempeform, med svulmende muskler og hat i blikket.

Fra første slåsskampen er det ganske innlysende at Batman eier! Med enkle tastetrykk lander man fabelaktige kombinasjoner og variasjonen er stor.

VIDEO: Batman slår seg løs

FORUM: "Dette spillet er like bra som Nintendos 64 perfect Dark"

Dunkelt og skummelt

Ved god bruk av musikk og grafikk har man klart å skape en stemning som er dyster, skummel og guffen.

Om du har litt sarte nerver, kan det anbefales å ha et lite lys tent etter mørkets frembrudd, for spillet kan være litt uffent når man labber rundt på dunkle kirkegårder og kryptiske likhus.

Les også: Batman: Arkham Asylum har sikret seg en plass i Guinness rekordbok

Et frisk pust

Batman: Arkham Asylum er et friskt pust og en skikkelig overraskelse i en spillsjanger som er forhekset med mange titler langt under pari. Spillet føles godt gjennomført, holder seg tro til kildematerialet og byr på spennende nyvinninger.

Spillet foregår på et stort område med nok albuerom til at det ikke føles lineært og dermed virker også historien mer levende. Selv om kampsystemet kan føles litt repetitivt, gjør spillet opp for dette ved at man kan velge å spille med hodet fremfor nevene.

Javel, så har Jokeren lurt deg inn i en felle, men det er vel ingen grunn for at ikke du også kan lure fienden ut på glattisen?

Her finner du anmeldelser av tidligere Batman-spill

Noe dødtid

Iblant blir banen for stor eller retningen uklar og dette fører til dødtid med uengasjerende orientering.

Kampene mot sjefene mangler trøkk og føles ferdigprogrammerte. Batman kan iblant føles litt svak til superhelt å være, som igjen avkler litt av mystikken rundt ham.

Men misforstå meg rett: Batman: Arkham Asylum er et bra spill som absolutt fortjener din oppmerksomhet. For svorne Batman-fans snakker vi ganske sikkert her om årets beste kjøp.

Les hele anmeldelsen av Batman: Arkham Asylum på Spillverket.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere