*Nettavisen* Nyheter.

Jeg er nok en smule eventyrlysten

Ingeborg Collett Bjørgan gleder seg til to år i Sør-Afrika. Foto: Elisabeth C. Wang

Ingeborg Collett Bjørgan (17) fra Vettakollen satt søndag seg på flyet til Swaziland og Waterford Kamhlaba United World College of Southern Africa.

VETTAKOLLEN: Jeg gleder meg definitivt aller mest, men det er klart jeg har noen sommerfugler i magen. Det blir en stor overgang, fra et trygt miljø med mange venner og et godt nettverk her hjemme til noe jeg på forhånd vet svært lite om, sier hun.

Vaksiner og en koffert

Fredag før avreise besøker hun Ullern Avis Akerspostens lokaler. Vaksinene er tatt og kofferten er pakket. Et ærend på apoteket gjenstår, så er hun klar for avreise.

Jeg har gått halvannet år på Berg, men der nede er det slik at skoleåret begynner snart, og ikke på høsten slik som her. Dermed har jeg allerede vært igjennom det pensumet som mine nye klassekamerater skal igjennom det neste halve året. Det synes jeg er deilig med tanke på at det sikkert er nok nytt å forholde seg til likevel, smiler hun.

United World Colleges

Waterford Kamhlaba United World College of Southern Africa er én av 12 skoler tilknyttet UWC (United World Colleges). Antall plasser Norge har ved det enkelte UWC varierer mellom 1 og 12, og den norske nominasjonskomiteen vurderer på fritt grunnlag hvilke søkere som innstilles til de forskjellige skolene. Det er derfor ikke mulig å søke om opptak ved én bestemt skole.

En venn av en venn av meg gikk på en slik skole i Kina og var kjempefornøyd. Alle skolene tilknyttet UWC har i tillegg IB-systemet, International Baccalaureate, så det passet jo perfekt, sier hun.

Vil oppleve kulturen

I løpet av to år i Sør-Afrika skal Ingeborg fullføre videregående skole. Feriene ser hun for seg at skal brukes til både Norgesbesøk og sightseeing.

Jeg håper virkelig at jeg får muligheten til å se meg rundt mens jeg er der og oppleve kulturen på nært hold. På en slik skole er man jo delvis skjermet fra området rundt og derfor ser jeg for meg at jeg vil benytte anledningen til å se meg rundt når jeg får den, sier hun.

Et norskt flagg

Sammen med sommerklær, sandaler, joggesko og et lite knippe ulltøy har Ingeborg funnet plass til kjære bilder og et norskt flagg. Det skal hun pynte rommet med.

Det finnes noen énmannsrom men også mange firemannsrom, og jeg vet ikke hva jeg får før jeg kommer dit. Igrunnen synes jeg det hadde vært hyggelig med flere på rommet. Da blir man kjent raskere, avslutter hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.