RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jeg er optimistisk


Knut Even Linsjørn (SV)
Knut Even Linsjørn (SV)
Knut Even Lindsjørn (SV) er optimist på Tøyens vegne. Nå vil han ha et pilotprosjekt for å få i gang positive aktiviteter i området.

TØYEN: Byråden er jo litt lunken, men må hun så må hun. Og de må hun, sier Knut Even Lindsjørn (SV).

Nylig avga byråd for byutvikling, Merete Agerbak-Jensen (H) sitt svar til et privat forslag SV fremma i bystyret i september. I svaret skriver byråden "Jeg er positiv til utarbeidelse av en uformell utviklingsplan for Tøyen senter og Tøyen t-banestasjon (...) Det er imidlertid ikke avsatt ressurser til et slikt arbeid i inneværende års budsjett."

Tror på flertall

Likevel tror Knut Even Lindsjørn at både Ap og V vil støtte forslaget, noe som vil gi flertall i bystyret.

Nå håper han på et pilotprosjekt, for å sette flombelys på Tøyen-området, som de siste åra har vært rammet av forfall og fraflytting.

Vi trenger et pilotprosjekt. Det må være et forpliktende samarbeid, der vi ser på mulighetene vi har. Det må involvere alle berørte parter på eierskapssiden, kommunen og bydelen, sier Lindsjørn, som særlig roser Bydel Gamle Oslos arbeid med saken.

Bydelen har hatt masse gode ideer, sier han, men påpeker at for å få til gode løsninger på Tøyen må man jobbe målretta og nøye.

Vi må gjøre et ordentlig stykke arbeid med en mulighetsstudie utført av profesjonelle folk. Det innebærer også at vi må se Tøyen i en større sammenheng med t-banestasjonen, etterbruk av Munch og Tøyen kulturpark, sier han.

Ikke alt på en gang

Tidligere har flere krefter tatt til orde for at en helhetlig plan må på plass før det konkrete arbeidet begynner. Beboere i området har imidlertid etterlyst handling og bedt politikerne slutte å prate.

Nå løsner Lindsjørn litt på prinsippene og sier at man ikke nødvendigvis må utarbeide alle planer før arbeidet begynner.

Vi må dele det opp. Alt trenger ikke å gjøres samme dag. Det henger blant annet sammen med finansieringa. Vi ønsker også at det skal skje noe raskt, og det tror jeg både Arbeiderpartiet og Venstre er positive til, sier han, og inviterer de to partiene til samarbeid.

Det er nok klokt at vi som er enige nå setter oss ned sammen, sier han.

Begge de andre partiene har sagt det samme tidligere, bør ikke dette bli konkret og ikke bare "prat"?

Jeg tar litt initiativ nå i forbindelse med behandlingen av vårt forslag. Jeg er ikke så opptatt av hvem som har sagt eller gjort hva, jeg tror det er lurt at vi som er enige nå setter oss ned sammen, sier han.

Hva så med finansieringa?

Er det vilje, så er det penger. Byrådet er også forplikta til å gjennomføre dette i og med flyttingen av Munch til Bjørvika, sier han, men påpeker at befolkninga skal prioriteres.

Selvfølgelig må også beboerne involveres. Men jeg er optimist jeg nå, avslutter Lindsjørn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere