*Nettavisen* Nyheter.

Jeg føler meg uthengt

 

Politimannen som satt ved siden av en blødende Ali Farah i Sofienbergparken snakker ut.

Bildet av en blødende Ali Farah liggende på bakken med en polititjenestemann sittende på huk ved siden av, ble i media et symbol på rasisme utøvd av offentlige tjenestemenn.

Da de to ambulansemedarbeiderne fra Ullevål universitetssykehus forlot den hardt skadede Ali Farah i Sofienbergparken, overlot de ryddejobben til politiet.

Politibetjent Oddbjørn (29) og makkeren hans fra Grønland politistasjon hadde sin fulle hyre med å få kontroll over situasjonen, skriver OP-MAGASIN.

Det ble kaotisk i parken etter at ambulansen hadde reist. Sinnet og frustrasjonen blant folkemengden over ambulansepersonellets opptreden, ble plutselig rettet mot makkeren min og meg. Vi var de eneste offentlige tjenestemennene som ble igjen, gjenforteller Oddbjørn til magasinet.

Vanskelig situasjon

Politimannen syns det var hardt og stå midt i raseriet og gjorde etter beste evne å håndtere situasjonen der og da.

Verken makkeren min eller jeg hadde noen kompetanse til å vurdere hvor skadet Ali Farah var. Publikum lurte på hvorfor vi ikke hadde holdt ambulansen igjen. Det hadde vi ingen myndighet til, påpeker Oddbjørn.

Han forteller videre til magasinet at presset mot de to kollegaene var knallhardt.

Bildene fra Sofienbergparken var på avisenes forsider, på tv-nyhetene og i nettavisene. Pressen gikk knallhardt ut, sier Oddbjørn.

Spesiell situasjon

Videre forteller han at det var meget spesielt å bli etterforsket.

Det var en spesiell opplevelse å bli etterforsket. Plutselig befant jeg meg på feil side av bordet og ble referert til som mistenkt. Men jeg hadde ingen betenkeligheter med å gå i avhør. Jeg var trygg på hva jeg hadde gjort, forsikrer Oddbjørn.

Heldigvis så hadde han full støtte blant kollegaene.

Ledelsen ville løpt en stor risiko hvis de hadde gått ut før de var sikre på at opplysningene fra makkeren min og meg stemte. Ledelsen ved Ullevål gikk veldig raskt ut og forsvarte ambulansepersonellet.

- Det ble tidlig klart for alle at de burde ventet til de hadde fått kvalitetssikret fakta. Politiets måte å håndtere saken på, var mye mer proff, mener Oddbjørn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.