Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jeg frykter ingenting

Athithan Kumarasamy (AP) kom til Norge fra Sri Lanka i 1985. I fjor høst ble han valgt inn i bydelsutvalget på Stovner. Nå drømmer han om Stortinget.
Athithan Kumarasamy (AP) kom til Norge fra Sri Lanka i 1985. I fjor høst ble han valgt inn i bydelsutvalget på Stovner. Nå drømmer han om Stortinget.
For åtte måneder siden debuterte han som BU-politiker. Nå er Athithan Kumarasamy (AP) klar for nye utfordringer.

VESTLI: I forrige uke meldte 40-åringen fra til partiledelsen at han vil stille til stortingsvalg i 2009. Athithan Kumarasamy er fersk i det politiske gamet, men dette hindrer ikke vestlibeboeren i å sette seg djerve mål.

En familiemann

Tamilen, som har bodd i Norge i 23 år, vil opp og fram og han forteller selv at han har hatt en bratt læringskurve etter at han ble valgt inn bydelsutvalget i fjor høst.

Er du ikke litt for fersk til å sitte på Stortinget, Athithan?

Nei, jeg synes ikke det. Man må bare kaste seg i det. Jeg frykter ingenting, og jeg har alltid vært glad i store utfordringer. Det er bare å gi gass.

Hva med det politiske?

Jeg er en familiemann og vet derfor hva som må til. Tiden i Bydelsutvalget har vært lærerik, og jeg mener selv at jeg har nok erfaring. Helsepolitikk er det jeg kan best, sier Athithan Kumarasamy, som i dag jobber for Trygghetsalarmen.

I forrige uke avsluttet han bachelorgraden som sykepleier på Høyskolen i Oslo.

Rik bakgrunn

Athithan Kumarasamy har møtt mye motstand etter at han kom til Norge på 80-tallet og dette er nettopp en av grunnen til at han har blitt så glad i politikk.

Jeg har alltid hatt mye på hjertet. I stedt for å sitte og klage har jeg alltid prøvd å ta tak i ting. Jeg lever et liv på grasrota, forteller han.

Ambisjonene hans som politiker håper han vil være med på å snu det han selv kaller «en negativ trend».

Tamiler i Norge har vært altfor lite synlig i samfunnet, og redde for å si ifra. Vi er vant til undertrykkelse. Nå vil jeg gå foran som et godt eksempel, sier Kumarasamy.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!