Gå til sidens hovedinnhold

– Jeg gleder meg!

Italienske Alessandra Colombo (17) var på bunadjakt, og nå henger feststasen i skapet i påvente av nasjonaldagen. – Jeg gleder meg veldig, sier utvekslingsstudenten.

NORDBERG: For noen uker siden skrev Nordre Aker Budstikke om italienske Alessandra Colombo. Hun har siden i fjor høst vært utvekslingsstudent (gjennom AFS) i Norge, boende hos vertsfamilien Mordt Ousland på Nordberg.

- Jeg synes de norske bunadene er så flotte, og skulle gjerne hatt på meg en selv 17. mai. Kanskje er det noen som har hengende en bunad i skapet - eller kanskje en liggende på loftet - som ikke blir brukt. Jeg låner den gjerne, sa Alessandra til avisen den gangen.

Mange tilbud

Og det var flere som ville hjelpe Alessandra med bunadsønsket.

- Det var så mange hyggelige og hjelpsomme mennesker som tok kontakt med oss, med tilbud om lån av bunader fra nord til sør. Til slutt falt valget på en bunad fra Vest-Telemark, forteller Alessandra og vertsmor Agnes Mordt, som akkurat er ferdig med å hjelpe Alessandra med «vippene» - bunadsbånd som skal tvinnes inn i håret.

- Trude Haaland ringte fra kostymelageret til Norsk Folkemuseum og tilbød Alessandra å låne bunaden. Og hun fikk også låne sølv, sjal, sko, underskjørt og strømper. Vi er så takknemlige, sier Agnes.

- Gleder meg!

- Den er så fin. Gjett om jeg gleder meg til å ha den på 17. mai! sier Alessandra, og svinger seg rundt i hagen til familien Mordt Ousland.

Til sommeren avslutter hun andre videregående skoleår på Berg, og skal etter det reise tilbake til Italia og fortsette skolegangen der.

- Litt trist

- Dette har uansett vært et flott opphold, selv om det nok blir litt trist å reise fra vertsfamilien, sier Alessandra.
- Det blir det nok for alle det, sier Agnes, som oppfordrer andre til å bli vertsfamilier for utvekslingsstudenter.

- Vi har bare positive erfaringer å ta med oss videre, sier vertsmoren.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar