RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jeg har fått bedre livskvalitet


Sosialt: Det er ikke bare den fysiske formen som bedres, det knyttes også nye vennskapsbånd. (F.v.) Britt Halvorsen, Marit Olafsen, Lene Kristin Kristiansen og Bettina Memo.
Sosialt: Det er ikke bare den fysiske formen som bedres, det knyttes også nye vennskapsbånd. (F.v.) Britt Halvorsen, Marit Olafsen, Lene Kristin Kristiansen og Bettina Memo.
Britt Halvorsen (57) har trent med "Aktiv på dagtid" kun tre ganger, men kjenner allerede at hverdagen er blitt enklere å takle.

Holmlia: Tre damer i sin beste alder hilser blidt på hverandre da de møtes i treningsstudioet til Avancia Sport på Holmlia. Endelig fredag.

Det er så hyggelig å komme hit. Et kjempegodt tilbud, sier Britt Halvorsen.

Hun er blitt ufør etter at en wiplash-skade har ført til smertefulle ledd- og muskelbetennelser. "Aktiv på dagtid" er et tilbud om fysisk aktivitet for folk som befinner seg helt eller delvis utenfor arbeidslivet. Britt Halvorsen forteller at hun har fått bedre livskvalitet av å være med på programmet.

Det blir så mye hjemmesitting, og det verste for meg er å sitte stille, forteller Britt Halvorsen.

Da er det mye mer gøy å treffe folk og få i gang kroppen, smiler hun.

Holder balansen

Etter kun tre ganger merker Britt allerede bedring i formen.

Jeg blir spenstigere, og klarer å holde balansen på bussen.

Instruktør Lene Kristin Kristiansen bekrefter at forbedringene ofte kommer raskt.

Deltakerne føler seg i bedre form. Spesielt opplever flere å beherske kroppen i større grad, altså bedre koordinasjon, opplyser Kristiansen.

De aller fleste som starter på programmet fortsetter. Men noen mister de underveis.

Flere kommer tilbake i jobb. Det er hyggelig, sier instruktøren. Bare noen ytterst få er rene drop-outs. Kristiansen understreker at programmet er veldig tilrettelagt deltakerne.

Det er ikke alt jeg kan være med på, men jeg lytter til kroppen og gjør det jeg føler meg klar for, sier Britt Halvorsen.'

Over hele byen

Blant annet føler hun seg klar for mer enn én trening i uka. På Holmlia er det kun "Aktiv på dagtid" på fredager.

Men jeg har allerede prøvd meg en gang på Grünerløkka, og så har jeg tenkt meg til Vika, sier Britt Halvorsen fornøyd. "Aktiv på dagtid" har lokasjoner over hele byen,. og deltakerne kan fritt benytte de ulike tilbudene på de forskjellig stedene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere