RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Jeg kjører grønt»-kampanjen i gang i Oslo


Jan Roar Ås får overlevert sykkelen av byrådssekretær Tommy Skjervold. Miljørådgiver i Grønn Hverdag, Christine Maass og Marit Hepsø fra byrådsavdelingen for miljø og samferdsel deler ut boller.
Jan Roar Ås får overlevert sykkelen av byrådssekretær Tommy Skjervold. Miljørådgiver i Grønn Hverdag, Christine Maass og Marit Hepsø fra byrådsavdelingen for miljø og samferdsel deler ut boller. Foto: Foto: Marte Kristiansen
Jan Roar Ås fra Kampen vant sykkel etter å ha meldt seg på kampanjen. Denne og neste uke lar han bilen stå, og «kjører grønt»

SAGENE: – Flott sykkel dette her. Også med utstyr til å måle hvor lang jeg sykler, sier den glade vinneren etter å ha fått sykkelen overlevert av byrådssekretær Tommy Skjervold.

– Vi kommer for å sjekke om du har syklet langt nok neste uke, skøyer byrådssekretæren.

Skjervold og Marit Hepsø fra byrådsavdelingen for miljø og samferdsel, har sammen med miljørådgiver i Grønn Hverdag, Christine Maas, stilt opp på Nav-kontoret på Sagene for å dele ut boller og kaffe til deltakerne.

To uker uten bil

Ås ble trukket ut som en tilfeldig vinner av de nesten 100 påmeldte til kampanjen «Jeg kjører grønt i Oslo», som startet i dag.

Kampanjen er et pilotprosjekt i regi av Grønn Hverdag og Oslo kommune for å fremme mer miljøvennlige reisemåter i Oslo.

– Prosjektet går ut på at folk lar bilen stå og velger sykkel eller kollektivtransport til og fra jobb i perioden fra i dag til 15. oktober. Som takk for at de prøver ut alternative fremkomstmidler deler vi ut enten gratis 30-dagerspass fra Ruter eller en sykkelutstyrspakke, forklarer miljørådgiver i Grønn Hverdag, Christine Maass.

Etter kampanjen gjennomføres en spørreundersøkelse blant deltakerne slik at erfaringer og tilbakemeldinger blir samlet inn.

Håper på støtte

Kampanjen «Jeg kjører grønt» har tidligere blitt arrangert i Kristiansandsregionen i større skala, og har ifølge Maass vært svært vellykket.

– Nær 60 prosent av deltakerne som i hovedsak brukte bil til jobb før kampanjen, svarte ett år etter at de nå ofte eller alltid vil bruke sykkel i sommerhalvåret, forteller hun.

Nå håper Maass på støtte til å kjøre et større liknende prosjekt på vårparten neste år. Det er byrådssekretæren positiv til.

– Dette er et veldig bra prosjektet, og når vi ser så mange gode resultater fra andre steder, håper jeg det lar seg gjøre at vi kan støtte dette. Det er viktig å bruke gulrot fremfor pisk, sier han. 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere