*Nettavisen* Nyheter.

Jeg ønsker meg rotte

Mange av elevene ville ha rotte etter at de i forrige uke fikk møte Marit Nicolaysen, forfatteren av "Svein og Rotta".

OPPSAL: Jeg har lest alle bøkene og skal hjem for å spørre om jeg kan få en rotte, sier Martine Fornes i femte klasse på Godlia skole.
Tirsdag i forrige uken deltok klassen hennes på premièrefest for "Svein og Rotta" på Oppsal bibliotek. Der fikk de møte Marit Nicolaysen, forfatter av bøkene om "Svein og Rotta". De fikk også hilse på rottene hennes og se noen klipp fra filmen.

Rotter rundt halsen

Tre av bøkene er nå blitt til én spillefilm som nylig hadde première. Marit Nicolaysen bor på Oppsal og deler av filmen er spilt inn på Østensjø skole.
Med to rotter kravlende rundt halsen fortalte Marit Nicolaysen om filmen, bakgrunnen for bøkene og om rotter. De nysgjerrige elevene stilte mange spørsmål til forfatteren som svarte så godt hun kunne.

Glipp

Rottene Marit Nicolaysen tok med på biblioteket er hennes egne. Hun kjøpte rotte første gang for 12 år siden etter at sønnen kom hjem og ønsket seg rotte fordi han hadde sett en punker med rotte på skuldra.

Rotter er sosiale, intelligente og morsomme dyr, fortelle Marit Nicolaysen. De to rottene hun hadde med på premièrefesten er hennes egne. De ble til ved en glipp under filminnspillingen.

En hannrotte og en hunnrotte ble ved en feil satt i samme bur og slik ble Gråpus og Silkesvarten til, forteller Marit Nicolaysen.

Rottene var populære blant elevene som flokket seg rundt Marit Nicolaysen da hun tok dem ut av buret. Elevene fikk klappe dem og flere av elevene ytret ønske om å få seg rotte som kjæledyr.

I løpet av dagen var i alt åtte femteklasser fra Oppsal, Godlia, Manglerud og Østensjø skole innom Oppsal bibliotek på premièrefest.

Rotter er sosiale, intelligente og morsomme dyrMarit NicolaysenNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag