*Nettavisen* Nyheter.

«Jeg selger ikke hus og hage for å bo i en trang leilighet så jeg kan sykle med palestinaskjerfet til jobb»

Beboere stilte med masker for å markere sterk luftforurensing i området rundt Ruseløkka. Aksjonen har fått kommentarfeltet til å koke. Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten

Heftig debatt rundt trafikkaksjon i Oslo sentrum.

20.05.15 06:02

OSLO: Tirsdag morgen ble det kaos i trafikken gjennom Oslo sentrum, etter at beboere på Ruseløkka aksjonerte i drøyt 20 minutter.

Er det nødvendig å kjøre bil i byen? Si din mening i kommentarfeltet under!

- Tåpelig
Det har fått kommentarfeltet på dittOslo.no til å koke, og leserne er svært uenige.

- Når du vil bo i Oslo, så må du regne med masse biler. Sånn er det bare!, skriver en leser, som får støtte fra flere, som mener sentrumsbeboere må tåle trafikk.

- Hvorfor flytte dit trafikken er, for deretter å klage på for mye trafikk. Det er som å hoppe i vannet og klage over at man er blitt våt, skriver en.

- Noe så tåpelig. Her velger man å flytte rett ned i Oslo-gryta, og så klager man på for mye trafikk der en bor, skriver en annen, som får støtte av flere:

Les også: - Vi utsetter barna våre for helseskader når de går til skolen

- Skal du ha fred og ro der du bor - flytt på landet!

- Det er ingen menneskerett å bo i Oslo sentrum. Først velge å bosette seg i Oslo for så i neste omgang klage over trafikken?

- Jeg selger ikke hus og hage for å bo i en trang leilighet, så jeg kan sykle med palestinaskjerfet til barnehage og jobb.

Les også: - Demonstrantene blir forsøkt dyttet ut av veien av bilister

- Trenger ikke bil i byen
Men de får også svar på tiltale. Mange mener det er unødvendig å kjøre bil i byen, og peker på at trafikantene i området rundt Ruseløkka, i stor grad kommer utenbys fra og fra hovedveiene.

- Sentrum er for de som går og tar kollektivtransport om en ser litt inn i fremtiden, skriver en, mens en andre understreker at det ikke tar lenger tid å bruke kollektivtransport.

- Det er en myte at kollektivtrafikken bruker lengre tid. Å sitte i rush fra Asker til Oslo sentrum innebærer en vesentlig ventetid i stillestående trafikk. Jeg vet også at majoriteten av bilistene kjører hver sin bil. Det er ikke annet en mega-ineffektivt.

- Bil i innenfor ring 3 er unødvendig. Man kan sykle, kjøre buss, trikk eller ta t-banen. Det er på høy tid at bilen viker for byens innbyggere.

- Jeg har levd i Oslo i hele mitt liv, og har enda til gode å reise til et sted i byen hvor det ikke er et godt kollektivtilbud. Og jo nærmere sentrum du kommer, jo bedre blir kollektivtilbudet.

- Det er ingen menneskerett å bo midt i byen, men det er da heller ingen menneskerett å bo på landet og velge å kjøre matpakken sin inn i bil hver morgen?

Er det nødvendig å kjøre bil i byen? Si din mening i kommentarfeltet under!

Les også: Sier ja til dieselforbud - sjekk hva Oslo-politikerne kjører selv

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.