RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Jeg selger ikke hus og hage for å bo i en trang leilighet så jeg kan sykle med palestinaskjerfet til jobb»

Beboere stilte med masker for å markere sterk luftforurensing i området rundt Ruseløkka. Aksjonen har fått kommentarfeltet til å koke.
Beboere stilte med masker for å markere sterk luftforurensing i området rundt Ruseløkka. Aksjonen har fått kommentarfeltet til å koke. Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten
Sist oppdatert:
Heftig debatt rundt trafikkaksjon i Oslo sentrum.

OSLO: Tirsdag morgen ble det kaos i trafikken gjennom Oslo sentrum, etter at beboere på Ruseløkka aksjonerte i drøyt 20 minutter.

Er det nødvendig å kjøre bil i byen? Si din mening i kommentarfeltet under!

- Tåpelig
Det har fått kommentarfeltet på dittOslo.no til å koke, og leserne er svært uenige.

- Når du vil bo i Oslo, så må du regne med masse biler. Sånn er det bare!, skriver en leser, som får støtte fra flere, som mener sentrumsbeboere må tåle trafikk.

- Hvorfor flytte dit trafikken er, for deretter å klage på for mye trafikk. Det er som å hoppe i vannet og klage over at man er blitt våt, skriver en.

- Noe så tåpelig. Her velger man å flytte rett ned i Oslo-gryta, og så klager man på for mye trafikk der en bor, skriver en annen, som får støtte av flere:  

Les også: - Vi utsetter barna våre for helseskader når de går til skolen

- Skal du ha fred og ro der du bor - flytt på landet!

- Det er ingen menneskerett å bo i Oslo sentrum. Først velge å bosette seg i Oslo for så i neste omgang klage over trafikken?

- Jeg selger ikke hus og hage for å bo i en trang leilighet, så jeg kan sykle med palestinaskjerfet til barnehage og jobb.

Les også: - Demonstrantene blir forsøkt dyttet ut av veien av bilister

- Trenger ikke bil i byen
Men de får også svar på tiltale. Mange mener det er unødvendig å kjøre bil i byen, og peker på at trafikantene i området rundt Ruseløkka, i stor grad kommer utenbys fra og fra hovedveiene.

- Sentrum er for de som går og tar kollektivtransport om en ser litt inn i fremtiden, skriver en, mens en andre understreker at det ikke tar lenger tid å bruke kollektivtransport. 

- Det er en myte at kollektivtrafikken bruker lengre tid. Å sitte i rush fra Asker til Oslo sentrum innebærer en vesentlig ventetid i stillestående trafikk. Jeg vet også at majoriteten av bilistene kjører hver sin bil. Det er ikke annet en mega-ineffektivt.

- Bil i innenfor ring 3 er unødvendig. Man kan sykle, kjøre buss, trikk eller ta t-banen. Det er på høy tid at bilen viker for byens innbyggere.

- Jeg har levd i Oslo i hele mitt liv, og har enda til gode å reise til et sted i byen hvor det ikke er et godt kollektivtilbud. Og jo nærmere sentrum du kommer, jo bedre blir kollektivtilbudet.

- Det er ingen menneskerett å bo midt i byen, men det er da heller ingen menneskerett å bo på landet og velge å kjøre matpakken sin inn i bil hver morgen?

Er det nødvendig å kjøre bil i byen? Si din mening i kommentarfeltet under!

Les også: Sier ja til dieselforbud - sjekk hva Oslo-politikerne kjører selv

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere