RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Jeg skal drepe deg i media!» «Hvis du arresterer noen, kan du vente deg en jævla rettssak!»

Nå må mangemillionæren (50) gjøre opp for seg etter å ha fremsatt trusler mot politi og Grand-ansatte.

OSLO TINGRETT:

Det var i mai 2011 at firmasjefen så fullstendig sort på en jubileumsfest, etter at én av hans ansatte hadde gått løs fysisk på en av hotellets servitører.

Hovmesteren kom imidlertid til og fikk lagt kranglefanten i bakken, samtidig som den nå domfelte mangemillionæren ble tilkalt som leder av bedriften.

Ut fra vitneforklaringene var 50-åringen på sin side mest opptatt av at politiet ikke måtte tilkalles, og insisterte på at hovmesteren skulle droppe dette.

Hovmesteren forventet derimot at bedriftssjefen skulle ta hånd om bråkmakeren, og hadde derfor til hensikt å etterkomme anmodningen fra mangemillionæren.

Tikalte politiet

Men det viste seg etter hvert at politiet likevel hadde blitt tilkalt fra hotellets resepsjon, ettersom de hadde hørt at en av de ansatte var angrepet. Da firmasjefen fikk rede på dette, så skal det ifølge hovmesteren ha ”klikket helt” for millionæren, med rop og skrik.

50-åringen har forklart at han allerede var irritert på hotellets betjening, fordi han mente selskapet hans hadde fått for dårlig service tidligere på kvelden. Han mente også at han hadde en avtale med hovmesteren om at politiet ikke skulle tilkalles, og legger ikke skjul på at han var verbalt utagerende da det gikk opp for ham at politiet var på vei.

Han sa blant annet dette skulle få konsekvenser for hovmesteren og sikkerhetsvaktene, at han skulle sørge for at de mistet jobben og at han ikke ville betale regningen.

Mangemillionæren erkjenner at han i beruset tilstand sa til hovmesteren at ”jeg skal drepe deg i media” foran ansatte, hotellgjester og forbipasserende utenfor hotellet i Karl Johans gate.

LES OGSÅ: Pizzakrangel mellom samboerpar endte med knyttneveslag, nesebrudd, bitt og en istykkerrevet truse

Også politiet ble skjelt ut

Like etter midnatt var politiet på plass, som også raskt opplevde å bli skjelt ut av firmasjefen.

Den utsendte politibetjenten forklarte overfor retten at han ofte opplever problemer med berusede personer i Oslo sentrum, men at han sjelden er blitt møtt med en så arrogant oppførsel som av 50-åringen. Politimannen forklarte videre at tiltalte ga uttrykk for at han var sjefen – og at politiet bare kunne komme seg unna.

Også mangemillionærens ektefelle blandet seg etter hvert inn. For da politiet skulle sette bråkmakeren, som tidligere på kvelden hadde gått løs på en servitør, kom firmasjefens kone helt opp i ansiktet på politibetjenten med mobiltelefonen.

Dom i saken

Politimannen grep deretter tak i kvinnens arm og tok fra henne telefonen. Dette fikk mangemillionæren til å blande seg inn på nytt, og ropte til politibetjenten at ”hvis du arresterer noen, kan du vente deg en jævla rettssak”.

Etter en helhetsvurdering har retten kommet frem til at mangemillionæren skal dømmes til samfunnsstraff i 30 timer og en subsidiær fengselsstraff på 15 dager.

LES OGSÅ: Slo bruden til blods med ølglass

LES OGSÅ: Brøt seg inn i 21 boliger på en drøy måned

LES OGSÅ: Tatt med promille for sjette gang

LES OGSÅ: Voldtok sovende 18-åring

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere