RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jeg skammer meg

Den siste tiden har UllernAvis/Akerposten hatt en rekke oppslag av =Oslo selgeren John Hongslo. Han er av ulike grunner nektet av Røa Senter å selge sitt blad ved inngangspartiet. Argumentasjonen skal vist nok være at enkelte kunder har følt seg støtt eller ubekvem av selgeren eller hva det enn er som gjør at Røa Senter opptrer slik. Det siste avisen forteller oss er at Hanna Høiness og Ellen Bruusgaard har tatt initiativ til en underskriftaksjon for å prøve å få Røa senter på fornuftige tanker. Ære være dem for det.
Jeg har mitt daglige virke i sentrum av Oslo og med jevne mellomrom er jeg innom både på offentlig steder og butikker som eksempel Glasmagasinet. Her møter jeg jevnlig representanter fra Frelesesarmeen som står der med sitt Krigsrop og sine bøsser for å samle inn midler til de i samfunnet som trenger hjelp. Enten det er rusmisbrukere eller andre som av ulike grunner har havnet i en situasjon at de trenger en håndstrekning for å holde seg på beina. Mange store og tunge bedrifter reklamerer faktisk også for at de gir slik bistand.
Jeg har aldri blitt støtt av representantene fra Frelserarmeen som står der med sine bøsser, tvert i mot har det mange ganger gjort meg ydmyk og takknemlig for at jeg har det såpass bra som jeg har det. Noen ganger har jeg også tenk at det kunne vært meg som hadde trengt slik hjelp.
Og i sentrum av Oslo treffer jeg stadig på selger fra =Oslo og de har bestandig oppført seg både skikkelige og ordentlig i forhold til publikum. (Av =Oslo hadde mange telefonselgere hatt litt av hvert og lært). Samtidig kjøper jeg bladet fast fordi jeg syntes det er et fantastisk prosjekt.
Men senterledelsen på Røa lever opp til alle myter om beste vestkant. Her skal ikke borgerne plages av at publikum utsettes for noe slikt svineri som rusmisbrukere som dukker opp.
Kjære ledelse ved Røa senter, jeg skammer meg på vegne av Røa av at dere viser slike holdninger som dere har. Jeg er flau på vegne av fornuftige Røafolk at dere opptrer sånn. Jeg kommer ikke til å underskrive noen protestliste. Derimot kommer jeg som kunde å slutte å bruke Røa senteret og oppfordrer alle beboere og kunder på Røa til å gjøre det samme.Jeg kommer tilbake når fornuften og hjertelaget deres har seiret.
Ketil Edmond Fjeld

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere