RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jeg spør Trygve


 
 

Sommeren er den tiden på året hvor drømmer skapes. I min overopphetede blokkleilighet i fjerde etasje løper fantasien løpsk.

Jeg ser for meg ungene springe barbeint rett ut i den frodige og skjermede hagen hvor ingen av byens ulykksalige stikker innom for å sove ut rusen en tidlig søndag morgen. Jeg hører barnelatter og frydefulle hvin fra det lille bassenget og toppen av epletrærne. Ingen sure miner i denne sommeridyllen. Familielykken er fullkommen.

Kanskje blir ikke verden plutselig perfekt selv om vi skulle være så heldige å finne oss et litt mer barnevennlig sted å bo. Det hadde likevel vært fint å slippe hjertesukk av typen "Mamma, det er ikke plass til å danse her!".

Men vi er ikke desperate ennå, og gir oss selv noen måneder til på å finne en sliten, halv tomannsbolig til under fem millioner innenfor byens grenser og i trikkeavstand til barnehageplassene som vi har vært så heldige å få tildelt, men som ikke umiddelbart kan overføres til andre deler av landet.

Trygve Hegnar er kjent for å komme med gode råd til kvinner i nød. Sist for et par uker siden, hvor han gjerne ville lære den erfarne politikeren, men relativt nyutnevnte nærings- og handelsministeren Sylvia Brustad om Brønnøysundregistrene. Hegnar mener Brustad er mislykket, utslitt og verken kunne eller orket å lede Helsedepartementet videre.

Nå skal ikke jeg bedømme om Brustad gjorde en mye dårligere jobb i Helsedepartementet enn andre har gjort før henne, eller ikke. Men jeg er litt usikker på om Hegnar ville kommet med samme type kommentar til en mannlig statsråd som skiftet beite. Vi hørte iallfall ikke noe om inkompetanse da hennes forgjenger i næringsdepartementet Dag Terje Andresen så å si kom trampende rett ut av skogen første gang han ble statsråd, med en fortid som tømmerhogger og smelteverksarbeider, riktignok med en tur innom Aps lokaler på Youngstorvet.

Men det er en annen debatt. Uansett, jeg er også utslitt, akkurat som Brustad. Iallfall innimellom. Derfor kan jeg godt tenke meg en innføring i både mikro- og makroøkonomi slik at jeg i det minste har utsikter til å få litt større plass å være utslitt på i fremtiden. Den gang jeg vokste opp på en knaus med skogen på den ene siden og fjorden på den andre, og trodde at giganttomt og panoramautsikt var en menneskerett, ofret jeg nemlig ikke ideen om å ta en lønnsom utdannelse en tanke.

Selv korrigert for sesongvariasjoner sank prisene på leiligheter i Oslo ytterligere i juni. Jeg tror derfor like godt jeg tar en telefon til Trygve. Kanskje han kan fortelle meg hvordan jeg skal få best mulig avkastning på min fireroms uten heis med litt for stor fellesgjeld til at det er gøy. Eventuelt hvorden jeg skal få byttet den ut i en tomannsbolig med hage.

Har man peiling, så har man peiling. Det hjelper også mye å ikke være utslitt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere