*Nettavisen* Nyheter.

Jeg tror ikke de vet hvor stort dette er

U-prosjektet ved Ullern videregående har som mål å bygge en skole i Sierra Leone.

Elever ved Ullern videregående skole har satt seg som mål å bygge en skole i Sierra Leone. Tirsdag samler de inn gamle bruksgjenstander som skal sendes til Afrika.

Klikk på bildet for å forstørre.

Elevene ved Ullern vgs. ønsker å gjøre mer for andre enn kun én dags Operasjon Dagsverk.

ULLERN: Det begynte med Operajon Dagsverk i 2007. Noen elever ved Ullern videregående skole ville gjøre noe mer. De ville støtte et prosjekt de kunne ha tilknytning til over lengre tid, ikke bare én dag i året.

Så vi slo oss sammen til en gruppe på fem, og tok kontakt med ulike organisasjoner for å finne et passende prosjekt, sier en av lederne for u-prosjektet ved Ullern videregående, Fanny Bu (18) til Akersposten.no.

Ønsket et nært forhold

De satte opp fire kriterier for prosjektet de skulle støtte. For det første måtte elevene kunne føle en nærhet og tilknytning til prosjektet, og det måtte være mulig å se progresjon hvert år slik at elevene kan se at arbeidet når frem. I tillegg skulle prosjektet være konkret, og pengene gå til det samme formålet hvert år. Prosjektet måtte også gjennomføres i samarbeid med en etablert organisasjon.

Vi ønsket å få et nært forhold til det, ikke bare levere penger og så ferdig med det, sier Fanny.

Elevene endte opp med et samarbeidsprosjekt med Foreningen Norge - Sierra Leone. Sammen jobber de for å bygge en skole i en landsby nær Freetown, hovedstaden i det borgerkrigsherjede landet.

Vi håper at elevene skal bli engasjerte, at de skal ville hjelpe, og at de ser at hjelpen kommer frem. Vi vil at de skal føle at dette er litt deres prosjekt, sier Fanny.

Har ikke ord

Leder for Foreningen Norge - Sierra Leone, Alton Bendu, er helt overveldet.

Dette er bare helt flott. Jeg har rett og slett ikke ord. Det at disse ungdommene kan være så positive i forhold til å hjelpe andre ungdom synes jeg er helt fantastisk, sier Bendu til Akersposten.no.

10. april reiser han ned til Sierra Leone sammen med seks representanter for Ullern videregående. Han gleder seg veldig.

Jeg gleder meg til å ta med disse ungdommene ned til Sierra Leone, så de kan se hvor stor hjelp dette faktisk er, sier han.

Jeg tror ikke de vet hvor mye ungdommene der nede faktisk setter pris på det, sier Bendu.

Mange har meldt seg

Før jul arrangerte Ullern en arbeidsdag hvor alle elevene fikk fri fra skolen for å jobbe inn 300 kroner hver til prosjektet. Førstkommende tirsdag skal elevene ha en innsamlingsaksjon, hvor de skal samle inn gamle klær, verktøy, og andre tingbruksgjenstander som kan komme til nytte. Alt skal sendes ned i en container.

Fanny sier de har fått mye positive tilbakemeldinger fra elevene.

Flere av de som jobber med prosjektet nå går ut av skolen til våren, så vi trengte nye medlemmer. Og det var utrolig mange som meldte seg frivillig, sier hun.

Innsamlingsaksjonen finner sted på Ullern videregående hele tirsdag 10. februar. Elevene oppfordrer alle som har mulighet til å komme og levere inn gjenstander som kan komme til nytte.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag