RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ragnhild Nergaard hadde ingen enkel jobb med å velge kake.
Ragnhild Nergaard hadde ingen enkel jobb med å velge kake.

Jeg var husstellærer her!

Rett før påske ble det arrangert kakeparade på Huseby skole til glede for samtlige elever. I juryen satt blant andre Ragnhild Nergaard (100) som var tilbake på gamle trakter.

HUSEBY: Jeg er helt fascinert av hvor flinke de har vært, alle sammen. Kakene er svært kreativt laget og ser rett og slett nydelige ut, smiler elevrådsleder for lærerne, Unni Torvund, mens hun skuer utover kakene i skolegården.

Det er en seirende kake for hver av klassene med unntak av første, sier hun.

Flere forslag

Hvert år får elevrådet velge et arrangement, og tidligere har de arrangert både karneval og hatteparade på skolen.

Vi hadde mange forskjellige forslag på bordet, men kom frem til at kakeparade hadde vært skikkelig gøy å få til. Og det hadde vi tydeligvis rett i, sier Pernille Wulff Wold i elevrådet.

Elevene har samlet seg rundt kakene i skolegården. En stemme over høyttaleranlegget gjør elevene raskt oppmerksomme på at før kake blir det «røris».

Vi kaller det for «røris» når vi spiller musikk i skolegården og elevene får røre litt på seg. Og frisk luft er jo sunt, sier Torvund.

Spreke damer

Musikken braker løs og nederst i skolegården kommer to svært spreke eldre damer til syne.

Det er rart å være tilbake. Det var jo ikke på langt nær så mange elever her da jeg var lærer, sier Ragnhild Nergaard og titter bort på venninnen Karin Øien.

Vanskelig valg

Med litt hjelp fra Karin Roos ved Hovseter dagsenter kommer damene seg bort til kakene. Så kommer Helen Moseby fra Huseby skole med skjemaet som skal brukes til å rangere de kreative kakene. Elevene gir i mellomtiden klart uttrykk for hvilken kake de mener burde gå av med seieren.

Fjerde, fjerde, fjerde, roper en gjeng med gutter.

Ja, den syntes også jeg var fin, faktisk, smiler Nergaard og noterer flittig.
Etter en stund kommer svaret samtlige elever er spente på. Skattekistekaken til 2. trinn går av med seieren. Forøvrig de yngste deltagerne som var med i konkurransen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere