Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg var livredd

Mange er berørt av rørarbeider som pågår på Nordstrand, Karlsrud og mot Brattlikollen. Sist uke var det ekstra ille i Karlsrudveien.

KARLSRUD: - Vi har riktignok blitt varslet om at det skal legges rør i den lille veien vår mellom Oberst Rodes vei og Bernt Knudsens vei og at det i den anledning må foretas noe sprenging, sier Kari Kristoffersen.

- Men vi var ikke forberedt på at det skulle bli så ille.

Da første salve gikk tirsdag, ble gjerder og hager berørt.

- Men da det ble varslet om skyting onsdag ettermiddag, løp jeg langt bak i hagen, forteller Kari Kristoffersen.

- Jeg fryktet nemlig at dette kunne gå galt.

- Kan alltid skje

Og det gjorde det. Dekkmattene klarte ikke å holde igjen for steinspruten, og dermed ble det alvorlig.

- Store steiner kom helt inn mot husveggen, porten min ble ødelagt og de gamle, store portstolpene står som du ser nå på skakke.

- Har du fått noen forklaring på hva som skjedde?

- Ja, skytebasen har vært her, men kommentaren hans var bare at det alltid kan skje uhell ved sprenginger.

Men det ligger et større alvor i skytingen i Karlsrudveien enn bare et uhell. Politiet kom raskt til stedet, og de ser på forholdet som så alvorlig at de selv anmelder det.

- Først ble jeg sint da jeg så ødeleggelsene, men så ble jeg livredd. Tenk om det hadde vært noen på den siden av huset som vender mot veien da det smalt? Da kunne det gått virkelig ille, sier Kari Kristoffersen.

Måtte balansere

Også de andre beboerne i veien tar forholdet meget alvorlig. En ting er at de nå har sprengt uten full kontroll, men sist uke var det vanskelig, ja, nesten umulig å komme inn til og ut fra eiendommene. Et par dager var det noen som bare hadde en smal stripe å balansere på.

- Da vi i fjor fikk varsel om anleggsarbeidene, ble det sagt at vi ville bli berørt et par måneder, men nå ser det jo ut til virkelig å trekke i langdrag, sier Kari Kristoffersen.

- Riktgnok planeres det igjen nå slik at vi kommer inn og ut, men så har vi blitt fortalt at det skal graves opp igjen når rørene skal legges i bakken. Og noen sier at det også skal graves i havene våre. Det har vi i alle fall ikke fått noe varsel om

Store ulemper altså, og det trekker i langdrag. Men verst ble det altså for de i Karlsrudveien som fikk steinsprut inn i hagen.

Reklame

Morsdag og valentine: Nå er det tilbud på blomster levert på døra