Jeg vil bli skuespiller

Tonje Grendsen (10) har vært aktiv i barneteateret på Tveita i to år. Sist helg spilte hun hovedrollen i "Piken med fyrstikkene" og hun gjorde det mesterlig.

TVEITA: - Det var kjempe gøy å stå på scenen i dag. Skikkelig kult, forteller ungjenta entusiastisk etter endt forestilling på Hellerud videregående skole.
Tonje Grendsen spilte Piken i den legendariske julefortellingen til H. C. Andersen som har rørt både store og små i generasjoner. Tiåringen har tidligere spilt i stykkene "Peer Gynt", "Pinochio" og "Tre nøtter til Askepott". Hun har funnet seg godt til rette i den talentfulle teatergruppa, og det er ingen tvil om at den unge skuespilleren som går i 5. klasse på Tveita skole har scenetekke.
- Jeg liker veldig godt å spille ulike roller. Man blir litt nervøs, men så går det nesten alltid bra allikevel, sier Tonje som er tydelig lettet over at lørdagens forestilling gikk prikkfritt.

Den store drømmen

- Det gikk mye bedre i dag. Jeg var kanskje ikke så heldig i går, men det tenker jeg ikke på nå.
I følge Tonje er "Piken med fyrstikkene" en fin fortelling, men den er også litt skummel og trist slår hun fast.
- Jeg syntes så synd på Piken. Ingen vil ta vare på henne, i tillegg fryser hun sånn, forteller det unge talentet.
- Drømmer du om å gjøre det stort på teaterscenen?

- Jeg vil kanskje bli skuespiller når jeg blir stor. Det hadde nok vært veldig gøy, svarer Tonje beskjedent.
Ambisjonene til venninnen, Elisabeth Haadem (10), er det heller ikke noe å si på.
- Drømmen er å bli skuespiller. Teater er moro, men jeg vil helst være med på film, røper hun.

- Kjempe flinke

Ungdomsteateret framførte stykket, "Snødronningen", på mesterlig vis etter barnas opptreden og mottokk stor applaus. Lederen og dramalæreren på Tveita fritidsklubb, Carl Fredrik Olafsen, var godt fornøyd med barne- og ungdomsteaterets innsats etter helgens tre visninger.
- Alle har gjort det kjempe bra. Det er moro å se at alle har en positiv utvikling og en jevn progresjon hele veien, sier han fornøyd.
Kultur og drama står sterkt på Tveita noe helgens teatervisninger er et bevis på. Olafsen lovpriser den positive trenden, og han mener kulturen er en viktig faktor i dannelsen av selve menneske.
- Jeg må ærlig innrømme at jeg imponert over nivået på teateret her i dag. Er du?

- Takk for det! Det jobbes hardt for å få det til. Vi har hele tiden en god dialog med alle som er med, i tillegg lar vi dem improvisere masse. Improvisasjon er nok nøkkelen til suksess, reflekterer Carl Fredrik Olafsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.