RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jens får Sri Lanka-refs


Bystyremedlem og stortingskandidat fra Rødt, Erling Folkvord, mener regjeringen på Sri Lanka bryter alle folkerettslige avtaler og legger opp til et regelrett folkemord på den tamilske sivilbefolkningen i krigsområdene.
Bystyremedlem og stortingskandidat fra Rødt, Erling Folkvord, mener regjeringen på Sri Lanka bryter alle folkerettslige avtaler og legger opp til et regelrett folkemord på den tamilske sivilbefolkningen i krigsområdene.
Tiden er ute for Norges rolle i fredsprosessen. Nå må vi se hvordan vi kan gjøre noe for de innestengte i krigssonen.

ROMMEN: Rajan Chelliah tordnet mot den norske regjeringens manglende tydelighet og uklare uttalelser. Han manet de frammøtte politikerne til engasjement og innsats for å hindre en humanitær katastrofe på Sri Lanka.

Respons og støtte

Han fikk umiddelbar støtte fra de frammøtte politikerne. Ikke minst stortingsrepresentant Marit Nybakk fra Arbeiderpartiet, som sitter Stortingets utvidete utenrikskomité.

Regjeringen har tatt avstand og fordømt krigføringen. Jeg reagerer med sinne og forferdelse over brudd på de folkerettslige regler. Jeg er redd vi står overfor et folkemord, sa Marit Nybakk.

Hun la ellers til at regjeringen gjør mer med denne situasjonen enn det kan se ut som. Ikke alt kan deles og informeres om på nåværende tidspunkt.

Press

Bystyremedlem og stortingskandidat fra Rødt, Erling Folkvord, mener regjeringen på Sri Lanka bryter alle folkerettslige avtaler, og legger opp til et regelrett folkemord på den tamilske sivilbefolkningen i krigsområdene.

Øk presset mot den norske regjeringen. Tamilenes rett til selvbestemmelse må anerkjennes, sa bystyrepolitikeren fra Rødt.

Sanksjoner

Venstres Kjell Veivåg, som kjenner forholdene på Sri Lanka bedre enn mange, mente regjeringen har bred støtte i Stortinget for et tydeligere engasjement i denne konflikten.

Beklager at det er bare ord vi kan gi dere og ikke handling. Norge er ellers en stor bidragsyter med bistandsmidler til Sri Lanka. Disse midlene gjør det mulig å føre krig. Kutt disse økonomiske overføringene. Det er der Sri Lankas regjering er mest sårbar.

Det var tydelig at politikernes klare støtte var kjærkommen.

Jeg ble lettere til sinns nå. Håpet stiger litt, sa Sumathi Wijeyaraj etter møtet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere