*Nettavisen* Nyheter.

Jensrud slakter egen regjering

Trond Jensrud er ikke nådig mot sin egen regjering når det kommer til lokaliseringen av Kulturhistorisk Museum. FOTO: Anne Marie Huck

Trond Jensrud (A) mener Regjeringen gir blaffen i hva Oslo-politikerne måtte mene om hvor fremtidens Kulturhistorisk Museum.

BYGDØY: Arbeiderparti-politiker Trond Jensrud reagerer med vantro på hvordan den rødgrønne regjeringen behandler spørsmålet om fremtidens Kulturhistorisk Museum.

Enighet fra øst til vest

– Det virker som om Regjeringen gjør hva de kan for å finne argumenter for at museet skal legges til Bygdøy, på tross av at et samlet bystyre er enige om at den eneste gode løsningen er et samlet museumsanlegg i Bjørvika, sier han.

Les også: Avviser trafikkaos på Bygdøy

Han trekker frem at dette også er konsensus blant hovedstadens politikere - både i øst og vest.


– Lokalpolitikerne på Frogner ønsker å skåne Bygdøy-samfunnet for et nytt kjempemuseum, og for den ekstreme trafikkbelastningen et nytt museum vil medføre. I Gamle Oslo er situasjonen stikk motsatt: De ivrer etter å få museumsanlegget til Bjørvika, sier han.

Burde vært bestemt lokalt

Jensrud stiller seg tvilende til om lokaliseringen i det hele tatt burde være et statlig anliggende.

– Hadde spørsmålet vært hvorvidt museet skulle ligge i Oslo, Bergen eller Trondheim hadde jeg hatt full forståelse for at dette var et nasjonalt anliggende. Men når spørsmålet er om det skal ligge øst eller vest for Rådhuset kan jeg ikke forstå hvorfor det er en sak i Regjeringskvartalet. Dette er et et forsøk på statlig overstyring, hvor Regjeringen er mer opptatt av å lytte til Riksantikvaren enn til Oslo bystyre, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.