Gå til sidens hovedinnhold

Jente (9) døde etter akeulykke

Den ni år gamle jenta, som akte inn i et tre på Skøyen Terrasse tirsdag kveld, døde onsdag.

SKØYEN: Ulykken skjedde like før klokken 18 tirsdag kveld, i akebakken ved Skøyen terrasse. Det var flere barn på stedet, men de øvrige kom uskadd fra hendelsen.

– De tre jentene akte på en sklimatte ned bakken. To av dem traff et tre nederst i bakken, den siste klarte å hoppe av. En av jentene ble kjørt alvorlig skadet til sykehus, de andre slapp uskadet fra det. Ingen av barna hadde på seg hjelm, etter det vi vet, fortalte politiets innsatsleder, Tore Barstad til Osloby.no etter ulykken.

LES OGSÅ: Jente (9) livstruende skadet etter ulykke i akebakke

Jenta ble kjørt til Oslo universitetssykehus med alvorlige hodeskader. Skadene ble ved innleggelsen karakterisert som livstruende.

Politiet bekrefter torsdag formiddag at niåringen døde av skadene.

– Dette er en ufattelig tragisk ulykke. Vi har satt en etterforsker på saken som skal finn ut om det er blitt tatt en vurdering av sikkerheten av området, om disse reglene er blitt brutt og om noen eventuelt kan pålegges ansvaret for sikkerheten, sier Ingebjørg Hansen, fungerende leder ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt.

Flagger på halv stang

Jenta var elev ved Skøyen Skole, som torsdag flagger på halv stang etter at dødsbudskapet ble kjent. Fredag skal skolen arrangere minnestund.

Rektor ved Skøyen Skole, Anne Helga Jarnholt, sier til dittOslo at skolen nå har en beredskapsplan som følges, der også psykologer og annet personell bistår i sorgen.

– Elevene får tett oppfølging, og skoledagene starter med at de får snakke sammen om det som skjedde. Flere av elevene uttrykker også følelser ved å tegne det de tenker på, sier Jarnholt til dittOslo.

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser