RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jente forsøkt dratt inn i bil


En elev ved Østensjø skole ble forrige tirsdag forsøkt dratt inn i en bil ved Godlia T-banestasjon. Jenta kom seg unna og saken er anmeldt. Foto: Øystein Dahl Johansen
En elev ved Østensjø skole ble forrige tirsdag forsøkt dratt inn i en bil ved Godlia T-banestasjon. Jenta kom seg unna og saken er anmeldt. Foto: Øystein Dahl Johansen
En jente skal tirsdag har blitt forsøkt dratt inn i en bil i Låveveien like ved Godlia T-banestasjon.

ØSTENSJØ: – Hun kom seg heldigvis unna og alt gikk bra, forteller rektor Unn M. Mellum, rektor ved Østensjø skole, hvor jenta er elev.

Hendelsen skjedde i Låveveien like ved Godlia T-banestasjon.

Skolen valgte i forrige uke å gå ut og informere foreldrene om hendelse.

– Vi fikk vite det på onsdag. Det ble lagt ut på Fronter med en gang. Det ble også sendt med elevene, men på grunn av aktivitetsdag torsdag var det noen som ikke fikk beskjeden før fredag, forteller Unn M. Mellum.

Informerte naboskolene

I brevet opplyser skolen om hendelsen og kommer med råd til hvordan foreldrene skal håndtere dette.

– Vi oppfordrer dem til å snakke med barna sine om hvordan de skal oppføre seg hvis de kommer opp i noe liknende, sier Mellum.

Brevet er også sendt som informasjon til naboskolene.

– Vi har fått beskjed og foreløpig har vi vurdert at vi ikke går ut med samlet informasjon til foresatte på grunnlang av råd fra politiet. Vi gjør en fortløpende vurdering hvis det skulle dukke opp andre tilsvarende tilfeller, sier Nina Merete Norli som er rektor på Godlia skole.

Ifølge politiet skal Manglerud og Oppsal skole, som er de nærmeste, ha gått ut med informasjon til foreldrene om hendelsen.

Saken er anmeldt til politiet, som etterforsker hendelsen.

Har beskrivelse

Politiet er foreløpig sparsommelige med opplysninger om hendelsen.

– Det skjedde like ved Godlia T-banestasjon cirka klokken 15.45 tirsdag. Vi har en beskrivelse av gjerningsmannen, men dette vil vi ikke gå ut med av etterforskningsmessige hensyn, sier etterforskningsleder Trond Vennatrø ved Manglerud politistasjon.

Etter det Nordstrands Blad erfarer skal politiet også ha opplysninger om biltypen som ble brukt.

Trond Vennatrø forteller at politiet denne våren har fått en rekke meldinger og anmeldelser av blottere og folk som har oppsøkt barn.

– Vi ser alltid en økning i meldinger og antall anmeldelser om dette når vi nærmer oss sommeren. I noen saker har vi spor vi forfølger, i andre har vi dårlig beskrivelse av person og bil. Vi systematiser informasjonen for å se om det er noen likhetstrekk, sier Vennatrø som oppfordrer folk til å melde fra til politiet.

– Forsøk å få en beskrivelse av person, kjøretøy og det aller sikreste er hvis de klare å huske registreringsnummer, sier Vennatrø.

Meldinger om blotting og folk som oppsøker barn kommer fra hele politikretsen.

Trygghetsguide

Det skal ifølge politiet gå bra med jenta som nå får oppfølging av manglerudpolitiets Trygghetsprogram

– Det er viktig at hun får trygghetsfølelsen tilbake. Hun virker som en robust jente, forteller politioverbetjent Mari Bollingmo som leder Trygghetsprogrammet.

Bollingmo sier det er viktig at foreldre og barn snakker sammen om at barn ikke skal gå bort eller blir med på ting som blir foreslått når fremmede tar kontakt.

– Det er også fint hvis flere barn kan gå sammen, sier hun.

Ifølge Mari Bollingmo skal det blant foreldre være satt i gang en SMS-aksjon i etterkant av hendelsen. Hun er redd dette er med på å skape hysteri.

– Vår erfaring er at det kan skape hysteri, derfor er vi opptatt av å gi konkret informasjon. Men jeg skjønner at det er vanskelig, de er jo barna våre og det kjæreste vi har, sier Bollingmo.

Tidligere i år gikk Bekkelaget skole ut med en liknende melding til foreldrene etter at en elev ble oppsøkt av en mann i en hvit varebil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere