*Nettavisen* Nyheter.

Jentene knuste all motstand

Det ble historisk seier i den nyinnførte båtklassen 4-. Fra bau, Marianne F. Nordahl, Anniken Ellingsen, Ingrid Aasaaren, og Nina Mjaaland. Foto: Foto: Sigurd Gullerud

Christiania Roklub viste total dominans under årets norgesmesterskap. Og jentene i klubben var i særklasse.

Klikk på bildet for å forstørre.

Dobbelt seier: Som i år som i fjor vant jentene en dobbelt seier i 8+. Norgesmestere: Anniken Ellinsen,Anna Moldestad,Agnes Karlseng,Nina Mjaaland,Marianne F. Nordahl,Martha K.Helgeland,Ingrid Aasaaren,Heidi Veser, Cox: Mari Bergendahl. 2.pl. Kristine Klaveness, Andrea Alveborn,Margriet Boersma, Marianne Gran,Mathilde Mylebust, Veronika Vogler,Thilde Stray, Trude Meyer, Cox: Sigrid Vinje Foto: Foto: Sigurd Gullerud

Klikk på bildet for å forstørre.

CR guttene tok en sterk andre plass etter en jevn kamp mot NSR. Foto: Foto: Sigurd Gullerud

Klikk på bildet for å forstørre.

Norgesmester i dobbelsculler ( DS 2X ) Heidi Veser og Martha K. Helgeland

Klikk på bildet for å forstørre.

Junior Norgesmester i dobbelfirer ( DJA 4X) Andrea Âlveborn, Trude Meyer, Andrea Adamson, Agnes Karlseng

Klikk på bildet for å forstørre.

Karen Johnson og Anna Moldestad vant svært overraskende lettvekt dobbelsculler.

BOGSTAD: Under årets NM i roing på Årungen tok Christiana Roklub ni gull, åtte sølv og en bronse. Og i suveren særklasse sto jentene for hele seks av gullene.

- Hvorfor gjør deres jenter det så bra?

– Vi har jobbet veldig bra på jentesiden siden 1993. Vi har et eget jenteopplegg med egne trenere og egne båter for jentene. Vi ser at det første kullet fra 1993 fortsatt er med og vi kan trygt si at vi har hatt en bærekraftig utvikling siden vi begynte å satse, sier treneren for jentene, Sigurd Gullerud.

Knuste all motstand

Christiana Roklub var suverene sammenlagt og vant Emil Mørchs pokal med 22 poengs margin på NSR som kom inn på andre plass sammenlagt.

– Denne seieren henger høyt. Vi vant med en enorm margin og vi viser at både guttene og jentene er med i toppen., sier Gullerud.

Han sier at det er et unikt spenn i klubben.

– De eldste i klubben kunne vært mødrene til juniorene.

Trenger folk

Roklubben holder for øyeblikket på med å forberede neste sesong og Sigurd Gullerud håper at flere i området får øynene opp for roing. Han påpeker at det aldri er for sent til å begynne med roing.

– Mange av utøverne har drivet med annen idrett før og ofte starter man med roing når man er litt eldre. Så det er bare å ta kontakt med oss og bli med på trening på Bogstadvannet, sier Gullerud.

Brøt seiersrekke

Dametreneren trekker også frem Karen Johnson og Anna Moldestad som vant lettvekt dobbelsculler.

De brøt en seiersrekke som Bærum roklubb hadde hatt siden 2001.

– En enorm prestasjon. Dette var helt klart den største overraskelsen. Ingen forventet seier i denne klassen og det var ekstra spesielt å vinne dette, sier Sigurd Gullerud.

Så Christiana Roklub kan definitivt være fornøyd med årets Norgesmesterskap.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.