Jentene leverte film

Tonje Hagbartsen Enger, Ragni Flagstad og Astrid Paulina Halseter ved Høybråten skole er ferdige med sin film «Plan B». Siril Borring Låstad var syk da bildet ble tatt.

Tonje Hagbartsen Enger, Ragni Flagstad og Astrid Paulina Halseter ved Høybråten skole er ferdige med sin film «Plan B». Siril Borring Låstad var syk da bildet ble tatt. Foto: FOTO: ALEXANDER SYNSTAD

Fire unge, kreative hjerner, en god idé og litt proff hjelp og så har du en film. Jentene i 7.trinn ved Høybråten skole leverte det beste manuset. Nå har Tonje, Ragni, Astrid Paulina og Siril også levert filmen.

HØYBRÅTEN: Alle elevene i 7. trinn ved Høybråten skole har konkurrert om muligheten til å få lage sin film. De har gjennomført et skrivekurs. Der har de lært om idé, historie og manus. Deretter satte de seg i grupper og lot fantasien flomme.

Plan B

De som klarte det best var Tonje Hagbartsen Enger, Ragni Flagstad, Astrid Paulina Halset og Siril Borring Låstad vant. Og dermed fikk de de regissere sin egen film. Den har fått navnet «Plan B».

– De får være sjefer, mens resten av klassen er med i filmen, sier lærer Ragnhild Skodje.

Jentene koste seg under filmproduksjonen.

– Det var veldig morsomt. Interessant å se hvordan man lager film, og hvor mye arbeid som kreves. Nå skjønner vi hvor mye som ligger bak. Vi måtte til og med stå opp litt tidligere om morgenen. Filmen er fem minutter lang, men likevel tok det to dager å lage den, sier jentene med et smil.

Stikkord for handlingen i filmen er skilsmisse.

Proff hjelp

Jentenes filmproduksjon er også velsignet med profesjonell hjelp. Regissør Åse Drivenes hjelper og guider jentene gjennom innspillingen og redigeringen. Og sistnevnte er det som tar tid i en filmproduksjon.

Deretter skal elevene selv få se den ferdige filmen.

Vi andre må vente en stund med se det ferdige produktet.

Konkurranse

«Plan B» skal til våren konkurrere med mange andre filmer i Amandus. Det er en filmkonkurranse for unge filmskapere. Filmen kan ikke vises offentlig før den tid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.