RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jentene som skulle frelse Vinterland


Grefsen pikekor i aksjon lørdag.
Grefsen pikekor i aksjon lørdag. Foto: foto: Privat
Ikke en helt vanlig konsert med jenter fra 1.–7. klasse, hvor foreldre, søsken og besteforeldre normalt begeistres av ”sine” flinke små og feller noen tårer underveis uansett en framføringskvaliteter!

GREFSEN: Denne urframføringen fra Grefsen pikekor var en særlig god og solid musikk- og tekstopplevelse der samarbeid mellom profesjonelle – tekstforfatter, musikere og dirigent, som alle har musikk som sitt fag, og amatører (jentekoret) viser seg på sitt beste. Det skal et særdeles godt stykke arbeid og ikke minst samarbeid til for å få til en forestilling som den vi var vitne til i Grefsen Menighetshus lørdag. Reaksjonen hos publikum var undring over hva pikekorets dirigent, Brita Atlesdatter Hansen og pianist Raymond Enoksen har fått fram av musikkprestasjoner fra jentene.

Tekstforfatter Thea Borring Lande har levert en ypperlig fortelling basert på gamle folkeeventyr med fokus på dagens miljø og klimatrussel: Kvitebjørn flyter på et isflak, resten av et isfjell, og holder på å drukne. Lurvehette, Askepott og Rufsetufsa redder henne, mens hun hjelper jentene med å hente skattene hos trollene for å løse klimatrusselen.

En dramatisk og spennende fortelling for små og store. God kulturoppleving er det når det slår an på tvers av aldersgrupper.

Raymond Enoksen og Geirmund Simonsen har laget musikken som både var melodiøs, vakker og tøff, fint vekslende mellom de ulike partiene. Musikken satt, dirigenten styrte elegant videre og korjentene ga hva de hadde denne kvelden.

Fire dyktige musikere og et skikkelig opplegg for lyd bidro også til et særdeles flott arrangement. Prosjektet ble gjennomført med støtte fra Sangløftet, Oslo Kommunes konsertstøtte og Bydel Nordre Aker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere