RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jentene tilbake i Bomberommet

Jentegruppa ved ungdomsklubben Bomberommet har flyttet tilbake til sine opprinnelige lokaler i kjelleren i Ole Brumms vei 12. Nå håper jentene på større oppmøte.

Haugenstua: Før jul startet ungdomsklubben Bomberommet på Haugenstua en ny gruppe for jenter. Gruppa var et populært tiltak for mange muslimske jenter som ellers ikke hadde mange fritidsaktiviteter å gå til.
På nyåret ble gruppa flyttet til dagsenteret for psykisk utviklignshemmete ved togstasjonen, og da sank oppmøtet kraftig. Nå er gruppa tilbake i Bomberommet, og leder Faiza Hamayoon håper jentene også kommer tilbake.
På dagsenteret var det ingenting å gjøre, så da var det få deltakere på jentekveldene, sier hun.

Ungdomslokale

I motsetning til dagsenteret, er Bomberommet 100 prosent tilrettelagt for ungdom. Gjennom seks år har ungdommene fått mange aktiviteter å velge imellom, og klubben er hele tiden i utvikling.
Det er stor forskjell på et ungdomslokale og et senter for utviklingshemmede, sier Faiza Hamayoon.
Hun er en av flere jenter som jobber frivillig for å holde jentegruppa i gang.

Mange aktiviteter

De mange aktivitetene i Bomberommet er også med å gjøre klubben populær. En løpemaskin er den store nyheten. Ellers går det i biljard, bordtennis og PlayStation.
Nå ønsker vi oss en dansematte til PlayStation, forteller Faiza Hamayoon.
Hun forteller at jentene på klubben nå skal henge opp plakater og bruke lokal-tv i borettslaget til å si ifra at jenteklubben er tilbake i Bomberommet.
Det er bare å komme innom mellom seks og ni på tirsdager og torsdager. Vi har åpent for jenter fra ungdomsskolealder til 19-20 år, forteller Hamayoon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere