Jenter med trøkk

Lotte and the blower fra Gamle Oslo.

Lotte and the blower fra Gamle Oslo.

Lokale artister gjorde det skarpt under Ungdommens kulturmønstring på Sentrum Scene søndag.

Fette Beute fra Kampen var populære. FOTO: KJERSTI LERKERØD

SENTRUM ØST: Spente deltakere fra hele Oslo var med under fylkesfinalen av Ungdommens kulturmønstring søndag. Alle hadde allerede kommet gjennom silingen fra bydelsfinalene, og mot slutten ble det klart hvilke deltakere som gikk videre til landsfinalen i Trondheim i juni. Før den tid, var det mye spennende som foregikk på scenen, og vårt lokalområde var godt representert.

Rock og Hip hop

Blant annet sto bandet Liqour Store fra Grünerløkka på scenen. Gutta var trolig ikke gamle nok til å benytte seg av konseptet i bandnavnet, men spilte hard rock likevel.

The mix fra Sagene stilte med rap og beat box, mens også Unique sorterte under hip-hop segmentet. Gutta deltok med dans, og selv om konkurransen var hard på dette området, klatret guttene til topps og gikk videre til landsfinalen. Det gjorde også Black and Brown fra Sagene.

Stueorgel og naturvern

Ellers var Fette beute fra Kampen og Grorud var ett av få band med overvekt av jenter, og de var helt klart ett av dem med mest særpreg. Det samme må sies om Lotte and the Blowers, fra Gamle Oslo, som selv hevder å være opptatt av sex og miljøvern. Bandet, som møttes på Roskilde fremførte "Bridges," en stemninsgfull låt satt sammen av trekkspill, stueorgel og pustelyder, blant annet.

Viktig tilbud

Det var også god stemning blant publikum.

- Det er veldig mye bra her. Fette beute er helt klart favoritten, forteller venninne Monca Marthinussen, Catrine Larsen og Daniella Polk.

De har også konstatert at underholdningen byr på gode dansemuligheter.

Det eneste som er dumt, er at kulturmønstringen får så lite pressedekning. Det er viktig at ungdom har et tilbud som dette, sier Polk.

Også Håkon Nordheim har Fette Beute som favoritten. Han sto selv på scenen med bandet Harry Hood and his Magic Fungus og er stort sett fornøyd med arrangementet.

Det har vært litt slarvete I kantene, men det var veldig gøy å stå på scenen, forteller artisten, hvis band blant annet bød på musikk laget av sveisemaskin og handlevogn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: kultur,

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag